Tirol, paradisul sporturilor de iarnă


Tirol este un stat federal situat în vestul Austriei ce cuprindea Tirolul de Nord, Tirolul de Sud, Tirolul de Est și regiunea Trento. Actualul land Tirol cuprinde doar partea nord și est în timp ce Tirolul de Sud și Trento, cedate Italiei în anul 1919 în urma tratatului de la Saint-Germain, sunt grupate în regiunea Trentino-Tirolul de Sud. În oricare din aceste zone ați ajunge, puteți șți că ați ajuns în Tirol - paradisul sporturilor de iarnă.

Regiunea muntoasă se află în vecinătatea landurilor Vorarlberg, Salzburg și Carintia. Este împărțit în două părți de o fâșie cu o lățime de 10-20 km a landului Salzburg. Desigur, Tirol-ul este popular pentru resorturile sale de schi, ca și Kitzbuhel și Sf. Anton. Sezonul de iarnă este mai plin și mai important decât cel de vară.

Turismul este un sector important în Tirol. Doar prin turism se generează peste 18% din produsul regional brut al Tirolului. 70000 de persoane lucrează și sunt angajate în sectorul de turism. În anul turistic 2012/2013 au venit în Tirol 10.203.166 de oaspeți (conform siteurilor de profil) din care, foarte interesant, aproxinativ 190.000 de vizitatori au venit din Romania. Românii sunt de foarte mult timp fanii acestei regiuni muntoase austriece.

Capitala sa este Innsbruck-ul, orașul renumit pentru universitatea sa, în special pentru facultatea de medicină, dar și pentru faptul că este luat cu asalt de turiști în orice anotimp. Orașul este mărginit la nord cu lanțul nordic al munților Karwendel și la sud de zona prealpină a lanțului central al muntelui Patscherkofel din Alpii Tuxer. La marginea de vest a orașului se află valea râului Inn care îl desparte de masivul Martinswand și care dă numele orașului.

Pasionația ai sporturilor de iarnă, voi trebuie să fi ajuns deja în Tirol măcar o dată până acum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram