Revelion inedit în Alsacia: Strasbourg


Alsacia este parte a spațiului cultural al Europei Centrale, o zonă absolut minunată cu o climă "de iarnă", orașe de vizitat și atmosferă de simțit. Capitala alsaciană, Strasbourg este un simbol al reconcilierii franco-germane, fiind aleasă în 1949 să găzduiască instituțiile europene, de altfel aici aflându-se sediul Parlamentului European, al Comisiei Europene dar și Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Un Revelion 2018 aici ar fi cu adevărat unul inedit. 
Climatul alsacian este unul cumva continental de munte, dacă putem spune așa. Continental pentru că este marcat în Valea Rinului de ploile de vară torențiale și abundente, iar în timpul iernii de zăpadă și o vreme mai rece. Din acest motiv este aleasă această destinație ca locație de petrecere a vacanțelor de iarnă.

În Strasbourg se poate vizita catedrala catolică Notre Dame, o perlă arhitecturală în stil gotic, construită între anii 1176-1439, în interiorul acestei catedrale aflându-se un celebru ceas astronomic. De asemenea tot aici poate fi observat un fenomen optic deosebit, de urmărit mai ales la echinocții: lumina solară care trece printr-o piesă a vitraliului triforiului meridional, formează o pată verde "miraculoasă" pe amvon.

Alte monumente importante, de vizitat sunt: Casa Kammerzell din al XV-lea secol, Palatul Rohan și Muzeul de artă modernă. De asemenea Strasbourgul este sediul Școlii Naționale de Administrație (ENA) a Franței și orșaul este doldora de școli renumite în Hexagon, ele însele obiective turistice: École nationale supérieure d'informatique pour l'industrie et l'entreprise
École pour l'informatique et les techniques avancées
École pour l'informatique et les nouvelles technologies...

Ca o Regină a obiectivelor turistice din capitala Alsaciei „Grande île Strasbourg” a fost înscrisă în anul 1988 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram