5 locuri emblematice pentru Barcelona


Cu milioane de vizitatori în fiecare an, metropolă mediteraneeană Barcelona se află în fruntea uneia dintre cele mai populare liste cu destinații turistice din Europa. Există o mulțime de locuri de vizitat în oraș și fiecare dintre ele este demn de un slot pe cardul de memorie al camerei foto! Dar pentru a vă ajuta să alegeți, am ales la rândul meu 5 locuri emblematice musai de vizitat din capitala Cataloniei. 

Capodopera iconică a arhitectului Antonio Gaudi, Park Guell este una dintre cele mai verzi zone din oraș și este populară atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori. Vă puteți pierde printre piesele de arhitectură modernistă și vă veți bucura de priveliști fantastice asupra orașului. De fapt, Park Guell este cel mai popular loc în Barcelona pentru selfies, așa că nu uitați să spuneți "brânză"!

Muntele Tibidabo este cel mai înalt vârf al orașului și oferă vederi uluitoare la 360 de grade, ceea ce-l face locul perfect pentru fotografiile panoramice ale Barcelonei! În partea de sus a muntelui veți găsi cel mai vechi parc de distracții din Europa și Templul Expiatori del Sagrat Cor.

Poate cea mai faimoasă lucrare a lui Antonio Gaudi, această magnifică Sagrada Familia este cel mai vizitat monument din Spania. Finanțată exclusiv din donații publice, această bijuterie arhitecturală este încă în construcție astăzi! Interiorul Sagrada Familia este la fel de spectaculos ca și exteriorul și este minunat colorat.

Las Ramblas este una dintre cele mai aglomerate străzi din Barcelona și ar trebui să fie cu siguranță pe lista dvs. "de văzut"! La un capăt al străzii veți găsi plina de viață Placa Catalunya, iar la celălalt, monumentul Columbus de Port Vell. Fără îndoială pitoreasca Las Ramblas este locul perfect pentru a face fotografii în Barcelona!

Această piață pitorească, Placa Espagna este centrul culturii din Barcelona, fiind casa unora din cele mai populare atracții ale Barcelonei, inclusiv muzeul MNAC și Fântâna Magică din Montjuic, loc proiectat de Josep Maria Jujol, un colaborator al lui Gaudi! A fost construită în 1929 pentru Expoziția Universală și a rămas ca parte integrată a Barcelonei astăzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram