Puglia - bijuteria din Sudul Italiei


Adevărul este că până să ajung în sudul Italiei nu știam ce strașnică vacanță la mare se poate realiza aici, căci dacă știam cred că alegeam Puglia cu mult înainte de a mă aventura la o vacanță la mare în alte părți. Oricum, nu e timpul pierdut și pentru că mulți dintre voi sunt în plin proces de plănuire a vacanței de vară, m-am grăbit cu acest articol despre această regiune minunată din Italia: Puglia.

Apulia (numită în italiană Puglia) este o regiune situată între Marea Adriatică și Marea Ionică. La sud-vest, țărmurile sale sunt scăldate de apele Golfului Taranto (Marea Ionică), iar la nord, de valurile Adriaticii. Coastele Apuliei se întind de la localitatea Marina di Ginose din apropiere de Taranto și până la granițele provinciei Molise. Ce doresc în continuare este enumăr câteva motive, poate nesperate, pentru a ajunge la mare în Puglia:

Complexitatea zonei de coastă, ne poate face să ne întoarcem la mare în Puglia pentru mai multe vacanțe chiar. O vacanță în zona Bari (Trani, Polignano, Mola di Bari, Monopoli, forțând poate până la Brindisi) și una cu mult mai în sud chiar în peninsula Salento (se zice că ar fi cea mai pitorească zonă din sud-estul Italiei). Marea este minunată și plajele foarte diverse, pe gusturile oricui.

Diversitatea orașelor din jurul mării cu siguranță nu te pot ține doar pe plajă. Este minunat faptul că pe lângă apa, mare, soare, Puglia ne oferă o zonă largă de explorat: de la Alberobello cu căsuțele sale parcă desenate, până la Ostuni, supranumit „orașul alb” și până la Matera, în Basilicata, de care o despart doar câțiva km.

Stațiunile foarte interesante arhitectural. Mai toate sunt orășele cu centre medievale foarte bine conservate, piazzete minunate cu tot felul de cafenele și bistrouri pe toate gusturile, mai spre mare sau mai spre zona preferată de localnici. Ceva, ceva tot vă va fi pe plac.

Și nu în ultimul rând...

... Prețurile!! Nici nu se compară cu cele din nordul Italiei, sudul este cu mult mai ieftin și mai accesibil. De la biletele de tren, la cafeaua băută la Bari sau în stațiuni, la mâncare nu mai spun cât de accesibil mi s-a părut, în plus doar în Bari aveai pe bon coperto (acea taxă de restaurant, cafenea, în cazul în care te așezai la masă), dar în stațiuni nici urmă de el, ceea ce ne-a surprins plăcut, la fel ca absolut totul în această regiune...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram