3 orașe subevaluate, dar superbe


Vi s-a întâmplat să ajungeți undeva într-un oraș și să realizați că pe cât este de frumos pe atât este de puțin prezent în preferințele de călătorie ale oamenilor? Mie mi s-a întâmplat de câteva ori și nici nu am știut dacă să mă bucur sau nu, adică pe de-o parte ziceam că este bine că nu mă sufoc de turiști pe de alta îmi părea oarecum rău pentru turiști că nu știu ce pierd bulucindu-se în locurile arhicunoscute fără să arunce un ochi prin împrejurimi. Azi m-am hotărât să vă arat 3 astfel de orașe:


Târgu Mureș (România) este un oraș care din motive care poate ne vor rămâne pe veci necunoscute nu beneficiază de multă atenție din partea turiștilor, chiar dacă este unul dintre cele mai cochete orașe ale țării. Simbolul orașului este fără îndoială Palatul Culturii, însă dacă este să treceți prin oraș vă recomand să vizitați tot centrul, să vă plimbați în Piața Trandafirilor și să vă odihniți în unul din parcurile curate și foarte verzi din oraș.

Padova (Italia) se află la 15 minute cu trenul de Veneția și la oră de Verona. Deci vă dați seama vă dați seama în ce companie își duce exsistența? Orășelul este cunoscut mai ales datorită Universității și Grădinii botanice universitare, cea mai veche din Europa, dar și must see ar mai fi Basilica St. Antonio și Baslica St. Giustina.

Gyula (Ungaria) este un orășel mic la granița cu România care îți apare în cale imediat ce ai trecut de Vărșand, în imediata apropiere a mai marelui Bekescsaba. De Gyula, au auzit mai repede numai cei din vest care imediat după ’90 au trecut mai lejer granița, dar nici măcar ei nu știu exact cât de frumușel este orășelul și câte posibilități drăguțe de petrecere a timpului liber oferă. Il putem descoperi într-o vizită la Wellness Hotel Park Gyula și sunt sigură că nu vom regreta. 

Toate aceste orașe consider că ar putea fi mai promovate și mai vizitate, dar cu siguranță mai există multe altele la fel de nedreptățite și poate le vom descoperi într-un alt articol cu altă ocazie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram