De ce să ajungeți în Croația chiar anul acesta


Și, cum este la mare în Croația? Mai frumos ca în Grecia? Mai scump ca în România? Merită să mergem cu copiii? Cât de deranjante sunt plajele cu pietricele? Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știm despre Croația ca despre orice alt loc care ar putea deveni destinația noastră pentru vacanța de anul acesta. Azi am ales 5 motive pentru care poate luați hotărârea de a ajunge în Croația chiar anul acesta:


1. Transportul: Croația este foarte accesibilă cu mașina, sau cu un mijloc de transport pe șosea. Sunt și variante cu avionul, dar nu știu dacă merită. Dacă sunteți mai curajoși și poate mai odihniți, un drum din centrul țării spre Croația se poate face într-o zi. De la București treaba se întinde musai pe două zile, dar tot merită să urcați în mașină pentru Croația.

2. Apa:  Apa este, cred, cea mai mare binecuvântare în Croația. Era superbă, verde, albastră cum vrei să-i zici. Mare mai frumoasă n-am văzut niciunde… Noroc cu pietrele, căci se știe că nisipul tulbură apele și nici în cele mai frumoase vise, plajele cu nisip nu au apă ca cele cu pietre sau pietricele.

3. Mâncarea: Bucătăria în Istria, cel puțin, seamănă cu bucătăria italiană. O să vezi tot felul de brânzeturi și cârnați, fix ca la italieni. O să vezi multe soiuri de paste în meniu, dar dacă nu vrei să papi ca în Italia și cauți ceva mai local, recomand Pljeskavica, care se papă și la noi prin zona Timișoarei, dar la croați se face altfel decât la sârbii care au inspirat bucătăria din Banat și Ćevapčići, un fel de mici dar puțin mai îndesați decât micii de la noi, care de regulă se servesc cu o pastă de ardei și roșii, nu cu muștar.

4. Plajele: Sunt în general cu pietricele, deci adio castele de nisip, însă nu sunt genul unde nu te poți lăfăi la soare, ba chiar sunt destul de comode și majoritatea sunt cu șezlong-uri la preturi rezonabile. Papuceii de apă rezolvă și problema pietricelelor din apă, așa că nu trebuie să ne facem prea multe griji.

5. Berea: Lumea zice că berea croată (adevărată, nu radler) este foarte bună, dar prietenii noștri nu au fost dați pe spate nici de Karlovacko, dar nici de Ozujsko. Cea din urmă am gustat-o și eu foarte puțin și mi s-a părut extrem de amară.

Cine încearcă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram