Nebunia Caraibelor


Cineva mi-a spus sezonul trecut că degeaba mergi în luna de miere dacă nu mergi în Caraibe. M-am amuzat teribil, căci da, este o nebunie, este un loc predilect vacanței "de miere" însă nu pot spune că înțeleg competiția asta "cine nu ajunge în Caraibe degeaba merge... oriunde". Am luat, însă, puțin la puricat ideea de vacanța în Caraibe că eram destul de curioasă și iată ce a ieșit:


În caz că nu știați, Caraibe este o regiune a Americilor constând din Marea Caraibilor, insulele sale (majoritatea cărora împrejmuiesc această mare) și coastele înconjurătoare. Ce este interesant e că zona cuprinde mai mult de 7.000 insule (mă rog, unele sunt foarte mici și nelocuite, practic niște stânci care contează doar la socoteală).

Insulele Caraibe este una dintre regiunile cele mai dependente de turism din lume, cunoscute turiștilor pentru exotismul lor. Practic Caraibele sunt Insulele Antile, mai cunoscute așa în Americi de cât în Europa.  Denumirea de Antilelor ca „Mari” se datorează insulelor mai mari Cuba, Jamaica, Hispaniola (adică Haiti și Republica Dominicană și Puerto Rico a căror suprafață reprezintă 90 % din suprafața arhipelagului, dar în afară de ele mai sunt o serie de insule mai mici. Pe de altă parte Antilele Mici sunt răspândite de la Insulele Virgine până la coasta Venezuelei și dintre ele sunt sigură că ați auzit de foarte puține, însă una este mai exotică și mai cunoscută: Martinica. Multe dintre ele aparțin unor tări europene ca și UK, Olanda sau Franța, iar altele aparțin de SUA.

Insulele Caraibe au fost mult timp cunoscute ca o destinație pentru îndrăgostiți și pensionari, însă de o bună bucată de vreme au început să se deschidă Caraibele și spre turismul independent. Nu este acesta un lucru greu căci vremea este absolut minunată tot anul, dacă nu contabilizăm faptul că uneori mai dă câte un uragan pe acolo ;)

Dacă e să mă întrebați pe mine unde anume în Caraibe aș merge dacă aș avea posibilitatea asta cred că întâi aș merge în Cuba, care mă fascinează de ceva vreme și cred că este mai mult decât doar o insulă exotică. Mai apoi mă atrage Bahamas, tărâmul femeilor de abanos și al celor mai incredibile plaje din lume (cumva exoticul Caraibelor este pentru mine egal cu Bahamas) și în cele din urmă dacă tot putem visa și alege cred că o insulă ca Santa Lucia ar fi minunat de văzut și relaxat pe acolo. 

E frumos să visăm cu ochii deschiși, iar uneori chiar să se întâmple, nu? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram