Ce poți face la Viena... data viitoare


Am fost la Viena de 3 ori. Prima dată în 2007 și am fost pur și simplu fascinata de acest oraș imperial. A fost o vizită fulger în care am văzut cam ce poți vedea într-o vizită fulger, multe și puține în același timp. Am revenit pentru o zi și jumătate la finalul anului 2014 și tot ce am putut spune atunci a fost că trebuie să venim iar căci Viena pare inepuizabilă, așa că doi ani mai târziu am revenit pentru un Revelion... dar să nu-și imagineze cineva că am epuizat-o atunci. Și pentru că niciodată nu se știe când prind și eu un weekend la Viena, am o listă de to do-uri din care se poate inspira orice a mai dat prin acest oraș dar își dorește cu ardoare să revină și să face toate "nefăcutele".

Vreau să merg la Viena cu trenul, de fapt vreau să experimentez odată cum e să ieși cu trenul din țară, pentru că nu am ieșit decât cu toate celelalte mijloace de transport. Implicit o să vreau și să-i vizitez gara în care n-am ajuns până acum, desigur.

Hundertwasserhaus, casa total atipică a Vienei, cu arbuști pe balcoane, cu grădini pe acoperiș și cu niște culori „țipătoare” pe fațadă, un vis de ucis feng shui-ul oricărei case de locuit.

La capitolul muzee, le-aș prefera pe cele de care 80% din turiști nu știu, cum ar fi: Muzeul Cafelei, Muzeul Păpușilor, Muzeul Trăsurilor, Muzeul Circului (cu istoria unor clovni faimoși). Ce ziceți, știați de ele?

Mai vreau, Prater-ul, o zi, sau hai jumate de zi măcar, să mă dau în nebunii până mai sunt la vârsta când mă încumet să urc în ORICE :)

Și acum pauză de masă: Tafelspritz cu rosti, Schnitzel vienez de la el de acasă și un vin roșu cum ar fi Zweigelt. Nu voi rata de data asta celebra Sachertorte și mă gândesc dacă o voi putea servi în la fel de celebra Cafe Demel, deși aș lua la rând cafenelele cu trecere prin Cafe Central sau Hawelka.

EnJOY Viena! ❤ º✿°♪ ✈

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram