Trenduri turistice în 2018


Românii sunt destul de plimbăreți și organizați când vine vorba de „plecat”. Pentru români nu e criză care să-i țină acasă și nici prea puțini bani care să nu le ajungă (găsesc ei o soluție), cel puțin la această constatare au condus căutările mele despre cele mai populare, inedite și apreciate destinați ale vacanței… de vară 2018. Oferte de vacanță pentru toate sezoanele găsiți pe site, însă azi le luăm puțin la puricat pe care care au colorat vara românilor.

Să încep cu destinațiile cele mai populare GRECIA și BULGARIA care ar câștiga cu număr egal de puncte. Cei mai mulți români consideră că raportul calitate preț este cel mai echilibrat în acest locații. Asta și pentru că ideea de concediu de vară a conaționalilor noștri este: mare + soare + leneveală = LOVE, deci tot ce apreciază ei mai mult este o relaxare totală într-un loc unde se pot bălăci și eventual mânca la prețuri rezonabile. În GRECIA cele mai căutate stațiuni sunt în continuare Paralia Katerini, Olympic Beach și Halkidiki, iar dintre insule câștigă detașat Thassos poate și pentru că distanța cu mașina față de România este mai mult decât accesibilă. În BULGARIA sunt preferate Nisipurile de aur, Balcik și Albena pentru că sunt oameni pentru care chiar dacă Marea arată ca la noi serviciile trebuie să fie net superioare. Și sunt!

Apoi românii preferă TURCIA pentru plajele superbe, centrele spa, pentru bazarul colorat și prețurile derizorii și pentru ospitalitatea nemărginită a turcilor. Este și o destinație foarte căutată pentru Luna de miere deoarece se vând pachete all inclusive la prețuri excelente în locații cu adevărat spectaculoase. Astfel că stațiuni ca Antalya, Bodrum, Marmaris, Kusadasi sunt în fiecare vară luate cu asalt de turiștii români. Trendul se menține an de an fără să pară că s-ar plictisi cineva.

CROAȚIA este de câțiva ani un loc plin de români din mai până în septembrie. Plajele stâncoase care mult timp nu au fost foarte apreciate au devenit repede un loc de petrecut vacanța. Mie personal Croația mi se pare superbă de la un capăt la altul, cu muntele care intră abrupt în mare, cu Parcurile naturale pline de cascade uimitoare, am înțeles perfect preferința românilor mei pentru acestă țară. Punctele de atracție sunt Dubrovnik (o stațiune preferată și de vedetele de la Hollywood, însă destul de scumpă), Coasta Dalmată și peninsula Istria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram