Câteva experiențe specifice sezonului rece la Debrecen


Deși se află relativ aproape de Cluj (puțin peste 3 ore, dacă nu se stă foarte mult în vamă) n-am pus Debrecen-ul pe harta călătoriilor noastre destul de multă vreme. Dar și când am făcut-o am descoperit un oraș MINUNAT! Ungaria este, cum am mai sus, o țară frumoasă, dar subevaluată, aflată în proximitatea unei bijuterii cum este vecina ei Austria. Dar, dacă i-am da credit, am vizita un oraș ca și Debrecen-ul (al doilea cel mai mare din Ungaria), poate că am realiza ce destinații mișto se află în imediata noastră apropiere și ce potrivite sunt pentru orice sezon.

Dacă vă întrebați câte zile ne trebuiesc ca să vizităm Debrecen-ul și să ne bucurăm de el, aș zice că un weekend ajunge, dar, de fapt ca orice oraș mare, merită mereu mai mult. Cu toate acestea poate fi vizitat și în câteva zile intense. Care ar fi câteva din experiențele de încercat vă lămuresc mai jos:

Vizitați Biserica Reformată Mică (Biserica Trunchiată) situată în Piața Révész este de văzut. chiar dacă este cu mult mai mică decât Catedrala principală a orașului. Noi am văzut-o de 10 ori pe zi, căci am fost cazați fix pe strada în a cărei colț se afla. Este o Biserică fără cupolă, cupola prăbușindu-se în timpul unei vijelii cu mai mult de 100 de ani în urmă. Nu a fost refăcută, dar asta îi conferă unicitate Bisericii „într-un singur turn”. Parcă ar fi un fel de jumătate de Palat de cleștar (are o culoare alb/albăstruie).

Chiar dacă nu pot să vă îndemn să vă luați bilete, datorită limbii în care se joacă/cântă piesele de teatru/ariile celebre, Teatrul Csokonai trebuie văzut. Măcar exteriorul, dacă nu și interiorul în care am tras și noi doar cu ochiul. Clădirea teatrului este impresionantă, iar dacă prindeți un eveniment într-o seară oarecare, învăluită de luminile din interior, obțineți o imagine splendidă a diversității culturale maghiare.

Ce ați zice de o plimbare cu tramvaiul 1 și/sau 2 de-a lungul orașului? Puteți avea parte de o experiență cu pornire din Piața Kossuth și punct terminus tot aici, în timp ce traversezi întregul oraș și treci pe lângă toate obiectivele turistice importante: Colegiul Reformat Calvin, Universitatea Debrecen, Aquaticum (Centrul de Terapie și Băi), Muzee etc. Este o metodă foarte bună de a vedea orașul dacă ești pe fugă, dar nu numai.

Iar la final, NU UITA: When in Ungaria, papă gulyás! Că altfel nu se poate oricât de romantică sau mai puțin romantică ți-e escapada. EnJOY!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram