Bună dimineața la Moș Ajun!


Se spune și nu doar se spune, că nicio sărbătoare nu e mai „de familie” decât Crăciunul. Crăciunul înseamnă 3 zile (24, 25, 26). Și dacă pe 25 sau 26 mai plecăm prin vizite, seara de Ajun este prin excelență seara în care lumea să pe acasă. E cea mai frumoasă seară din an și cel puțin eu una nu mi-o pot imagina decât acasă, cu brad, cu Moș Crăciun, cu miros de mâncare bună, cu focul ce arde în sobă și cu ai mei pe acolo fiecare agitându-se pentru câte ceva și poate să sune cât toate clișeele de pe Terra, dar cred că felul în care sărbătorim aceste zile ne definește pe undeva ca oameni!

Nu știu cum are obiceiul fiecare să sărbătorească, eu am încercat și alte variante, care nu mi-au ieșit, dar cele ce vor urma sunt posibile idei pentru cei ce nu rămân fideli unei sigure variante pentru Crăciun:

Crăciunul cu prietenii (mini petrecere). Petrecerile de Crăciun am observat că sunt pe modelul celor de Revelion și au loc în Ajun sau a doua zi de Crăciun. Există localuri care organizează așa ceva, dar nu de anvergura Revelionului. Ori, mai mulți prieteni la cineva acasă cu cântec, joc și voie bună, doar și în Biblie ne zice că este o Sărbătoare a Bucuriei.

Crăciunul la munte. În special pentru cei care practică sporturi de iarnă, Crăciunul la munte va fi cu siguranță unul cu dublă semnificație și deși prețurile sunt destul de ridicate în această perioadă, mulți preferă un pachet la un hotel sau cabană de la munte, unde există și mâncare tradițională și muzică bună și mai ales…. ZĂPADĂ!!

Crăciunul într-o țară exotică. Probabil că cei care sunt sătui până peste cap de clima temperat continentală din mijlocul Europei vor alege un Crăciun la soare pe o plajă exotică și sunt destui care fac alegerea asta și pleacă prin Caraibe pentru toată perioada Sărbătorilor de iarnă.

Alte „lucruri” de făcut de Crăciun:
  • de citit cartea A Christmas Carol a lui Charles Dickens (știu pe cineva care o recitește în fiecare Ajun de Crăciun)
  • de primit colindători și de cinstit cu plăcinte, fructe și vin, nu cu bani
  • de luat mese cu cei dragi fie că sunt familie, rude sau prieteni
  • stat la povești mai ales cu bunicii și aflat cu era Crăciunul pe vremea lor
  • imortalizat momente petrecute cu cei dragi și cu bradul împobobit
  • răsfoit albume vechi cu poze
  • împodobiți frumos casa/spațiul în care o să petreceți Crăciunul
CRĂCIUN FERICIT, TUTUROR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram