Viața ca o vacanță


Ne dorim ca viața să ne fie fabuloasă și uităm să-i trăim demn și frumos sensul simplu. La fel se întâmplă și cu vacanțele/călătoriile noastre, ne îndepărtăm de noi atunci când de fapt ar trebui să fim mai apropiați ca niciodată. Visăm să traversăm deșertul, să zburăm pe deasupra atolilor și nu e rău să visăm, poate mai rău e să ne dorim să dăm o căruță de bani ca să fim tratați regește. Însă nu asta este ideea, dar cine sunt eu să dau cu parul? Visăm la Dubai, Maldive, Bora Bora și alte paradisuri tropicale. Și se poate să ajungem în ele, însă se poate chiar să ajungem să ne scârbească atât de mult exotism, atât de mult deșert, atât de mult paradis…

Toți avem stadii ale percepției asupra lumii, toti avem un stil de a calatorii, stil pe care l-am adaptat sau slefuit in timp. Normal ca intr-un fel a fost in liceu, in alt fel in perioada facultatii, altfel s-au transformat lucrurile cand am calatorit din banii truditi de noi, fie ca a fost bursa sau salariu, altfel am putut vedea lumea la 20 de ani si cred ca altfel o percepem acum la peste 30… Ne schimbam, crestem, ne plac alte lucruri, ne amuza altceva, suferim pentru altele, iubim la fel sau nu și incercam și contabilizam fiecare experienta. E frumos sa stii ca viata e o calatorie in sine, iar capitolele ii pot fi scrise prin alte calatorii de alta factură.

O călătorie e și atunci când stai la o cafea în orice oraș și observi oamenii. E minunat să-i vezi de la an la an altfel, lumea nu se schimbă major, dar noi ca oameni și la fel și cei pe care îi privim ne schimbăm mult, uneori de la zi la zi.

Ne modificăm, păcat ar fi să nu ne modificăm. Să rămânem la fel. Ar fi o pierdere, o mare și colosală pierdere. Doar că… unii au senzația că mai mult, mai repede, mai altfel e cheia, alții că mai departe, mai exclusivist, mai întortocheat e soluția. Mai sunt și din aceea care cred că oricum, oricât, oriunde e răspunsul și alții care presupun doar că numai așa cum fac ei e bine, e adevărul absolut… Însă, nu asta e cheia, nici soluția, nu, nu e răspunsul și e departe de a fi adevărul absolut… Nici eu nu știu care e și e greșit să trăim cu impresia că ȘTIM. Nu știm, dar mai putem crește și șlefui stilul de a călători și până la urmă… de A FI… Călătorii frumoase, tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram