Weekend break londonez


A venit primăvara, a dat căldura și cred că tuturor ne-a încolțit în minte ideea unei evadări din cotidianul gri lăsat în urmă de iarnă, ne cam place să schimbăm peisajul, nu? Cred că acesta este unul din motivele primare pentru care călătorim mai aproape sau mai departe de casele noastre și de tot ce ne este comun! Și mai cred că este motivul ce ne mână în descoperire și care ne aduce multe frustrări, dacă nu îl rezolvăm cu o oarecare periodicitate. La ieșirea din iarnă, dorința asta de schimbare a peisajului cred că atinge cele mai alarmante cote. 

Dintre orașele europene recomandate pentru o evadare de măcar câteva zile îmi vin în minte Londra, Parisul sau Roma. Oricare din aceste minunate capitale europene arată absolut minunat primăvara, însă parcă Londra are ceva în plus. Nu știu să spun exact de ce, poate  pentru tipicul zonei, poate pentru tabieturile locuitorilor, poate amândouă. Așa că ce ziceți un weekend break londonez de primăvară.

Deși nu ar părea așa, eu personal am găsit copleșitoare ideea planului pentru Londra. În viața mea n-am stat atâta cu creionul în mână, punând pe hârtie: ce să văd și ce să nu ratez într-un oraș pe care va urma să-l vizitez. În mintea mea Londra era acolo, departe, ruptă de Europa, cu o vreme urâtă rău (să nu credeți asta, vă rog eu), rece și cu oameni cu accent ciudat. 

În primul rând m-a izbit vremea pe care nu mi-am imaginat-o altfel decât aiurea mereu și de fapt nu a fost așa deloc. Drept este și că se poate schimba mult, mult mai rapid ca pe la noi. Adică dimineața la 7 poate fi foarte mohorât și în nicio oră să se transforme în cea mai frumoasă zi cu soare care s-a pomenit. E valabil și invers din păcate.

Mai apoi, am crezut că într-o săptămână o să pot vedea tot ce am pe listă, iar lista mai lungă decât lista lui Schindler. Exact… De exemplu nici n-am apucat să trec prin față pe la British Museum, ce să mai vorbim de a-l vizita. Partea bună este că este că reușești să vezi destul de multe într-un weekend mai ales dacă ești genul de turist cu picioarele la spinare. 

Financiar judecând, Londra e destul de solicitantă. Nu trebuie scăpată din vedere treaba asta când facem un buget pentru UK. Pe de altă parte se poate dovedi un rai pentru cumpărături, în sezonul de reduceri puteți găsi prețuri foarte bune la marfă de calitate. Și tot prețuri foarte bune are și mâncarea de supermarket, care chiar este mai ieftină ca în România, fără nicio exagerare.

Ce vreau să vă mai spun mai exact, este că dacă vă este așa puțin groază de Londra (mă refer, groază de imensitatea ei, de cum vă puteți organiza să o vedeți), un circuit bun este tot ce aveți nevoie, ca să vă ajute să o vedeți cât de cât și să o înțegeți destul de bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram