Alternative la vacanța de vis


Ne putem bucura de vară în foarte multe feluri chiar dacă nu avem planificată o vacanță de vis. Unii, însă, preferă să se gândească la faptul că nu se pot bucura de nimic, dacă nu au o vacanță ca “în pozele de pe Facebook ale altora”, în loc să se bucure de ceea ce pot face cu bani puțini sau chiar gratis. Trist, dar adevărat.

1. Turele la Băi, la băile termale, căci aproape în fiecare județ din România există un astfel de loc, sunt o soluție chiar foarte bună. Multă, chiar foarte multă lume o practică. Apa caldă și binefăcătoare a băilor termale te poate purifica atât exterior cât și interior, te scoate din rutină printr-o călătorie la băile cele mai apropiate de casa ta. 

2. N-ai bani nici de Băi? Dar 10 lei pentru intrarea la un bazin la tine în oraș sigur ai.  Ai apă, ai soare, te bronzezi, te distrezi cu prietenii sau citești o carte tolănită la soare în mirosul apei și al poveștii din carte. Te deconectezi de la stresul cotidian. 

3. Să mergi la munte chiar și cu cortul te costă, dar să urci dealul cei mai apropiat de casa ta într-o drumeție de weekend, unde poți merge pe jos, fără bani de benzină etc… este la îndemâna oricui. Numai dacă nu vrei, nu mergi. Orice drumeție care presupune mers pe jos cu rucsacul în spate, cu o gașcă de prieteni alături și cu bucuria de a merge pur și simplu, de a-ți întinde mușchii și solicita oasele este de luat în considerare. 

4. Vezi ce sate ai prin apropiere, le poți face o vizită de o zi, viața la țară te va relaxa mai mult decât îți permiți să crezi, în plus poți găsi sate splendide la 20-30 de km de casa ta.

5. Mergi la bunici (dacă îi mai ai), mergi pentru ei și poveștile lor, pentru a petrece o zi cu ei și îți garantez că ziua aceea va fi poate una în care te vei simți cel mai răsfățat în acea vacanță.

Vacanța este și despre odihnă, mai ales pentru cei care au avut un an aglomerat, fie că vorbim aici de elevi sau studenți ori de angajați în câmpul mai mult sau mai puțin dificil al muncii, așa că este aproape obligatoriu să nu cauți numai ineditul și acel “ce să mai facem azi?”. O binemeritată pauză în care să nu faci nimic este perfect legală în orice vacanță, NU UITAȚI de ea, fie că e la frappe pe o terasă, fie la o limonadă în grădină, fie citind carte după carte până nu mai știi care poveste aparține cărui autor… e nevoie și de o leneveală soră cu moartea, nu te va aresta nimeni pentru ea și o poți petrece în confortul casei tale, de ce nu plănuind o vacanță ca se va petrece... cândva.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram