Cărți pentru călători și visători


La fel ca în viață, suntem după spusele lui Nelson Richard DeMille, cu toții pelerini aflați în aceiași călătorie, doar că unii au hărți mai bune. Și cum hărțile mai bune se cumpără cu bani mai mulți și se obțin prin influență mai mare, iar eu nu am nici de una nici de alta, am o sursă sigură de informare, așa zisele “Enciclopedii de călătorie” cunoscute și sub numele de "cărți pentru călători". Sunt genul acela care îți pun în gând vacanța de la simpa răsfoire. Le vânez în librării și mă uit pe ele aproape de fiecare dată. Sunt fantastice și culmea, nu mă fac să mă simt frustrată ci îmi dau speranțe că va veni și ziua când privirea mea va cuprinde peisajul resprectiv/orașul/obiectivul pe de-a-ntregul, nu doar în poză. Azi am câteva recomandări de astfel de cărți pentru voi, desigur, cu gândul de vară. 


1. Seria “100 cele mai frumoase orașe/catedrale etc. din lume” din care sunt fericita posesoare a catalogului cu cele 100 cele mai cele orașe. Este cea mai răsfoită carte din casă și de mine, dar cred că și de musafirii cu planuri de călătorie. Pentru mine e prețioasă din multe puncte de vedere, dar din păcate nu include niciun oraș din România. 

2. Următoarea pe lista este “1000 de destinații de vis” pe care și zilele trecute am luat-o în brațe la un stand de cărți. Costă undeva peste 100 de lei și nu mi-am făcut încă curaj să o iau, dar nu știu cât mai rezist. Mai mult ca sigur îmi va popula câteva seri în care voi dormi cu ea pe noptieră, deși nu-i micuță deloc.

3. Din seria ghidurilor turistice vizuale am descoperit și “Călătorii în orice anotimp” o carte colorată de la copertă la înterior, totul e viu și te îndeamnă la visare. Asta parcă e mai puțin răsfoită pentru că am descoperit-o recent și nu prea aveam unde să stau să o “frunzăresc”, dar cum o mai văd și am un pic de timp a mea e.

4. Dar cea mai recent descoperită este “Drunuri de vis - Cele mai frumoase rute ale lumii” care sună dumnezeiește fără să o mai deschizi. Și pentru că ieri într-o librărie am avut oleacă mai multă vreme am deschis-o și DA, o vreau și pe asta de nu mai pot.

Voi visați la călătorii datorită unor cărți sau albume de travel? Eu sunt cea mai fericită când reușesc să pun mâna pe cate una! E ca și cum aș pleca instant în vacanță :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram