Despre Muntenegru numai de bine!

Recunosc faptul că prima dată când am auzit că lumea dă Grecia sau Croația pentru Muntenegru am zis că nu poate fi adevărat. Dar asta pentru că nu știam despre litoralul acestei țări, despre potențialul ei turistic și despre eforturile colosale, dar răsplătite, de a promova turismul în țata aceasta fantastică. Tamicris Tours ne propune un circuit inedit, de 5 zile prin Muntenegru (cu trecere prin Serbia și Albania).



Astfel că m-am pus să caut și să mă documentez, să văd ce se poate vedea pe acolo și am dat peste niște imagini incredibile. Muntenegru este o țară splendidă, iar când am citit diverse comentarii pe diverse forumuri cu remarci de genul “cred că e mai frumos ca în Grecia” sau “îmi place cu mult mai mult ca în Croația”, am zis că este de pus pe listă și de gândit o posibilă vacanță de vară acolo.

Despre Budva, se spune că ar fi “perla ascunsă a Adriaticii”, un oraș vechi cu plaje imense, nisip fin și cele mai albastre ape ale Adriaticii. Un loc minunat de unde să pornești în explorarea Canionului Tara sau a Parcului Național Durmitor.


Un alt loc privilegiat în Muntenegru este Golful Kotor, străjuit de un incredibil oraș medieval cu străduțe înguste și pietruite, de pe meterezele căruia se obține cea mai spectaculoasă panoramă din Muntenegru. Este un loc pe care nu-l ratează nici cei care ajung în țara asta surprinzătoare doar pentru mare și plajă.

Alte atracții turistice de văzut neaparat în Muntenegru:
  • Lacul Scutari (cel mai mare lac din Balcani)
  • Mănăstirea Ostrog (săpată într-o stâncă spectaculoasă)
  • Muzeul orasului Cetinje
  • Parcul National Biogradska Gora
  • Insula Sveti Stefan
sursa foto 1, foto 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram