5 sugestii pentru un weekend activ

 


Iubesc weekend-urile agitate, deși prefer termenul active. Pe undeva, mie îmi place să fiu obosită, să mă doară oasele de la umblat, e ceva firesc pentru mine și din acest motiv, probabil, bătrânețea nu o să mi se pară de nesuportat :) Pe de altă parte, îmi plac și weekend-urile calme, care nu promit mare lucru, dar care te fac să te trezești într-o bună zi… fresh și pur și simplu să faci patul să nu mai plângă după tine. Doar că, trăim într-o lume mai degrabă agitată decât calmă și de multe ori se întâmplă ca un weekend care pornește ca unul calm se transformă :)

1. Normal, un weekend-break (evadare de weekend, chiar și fără a avea weekend prelungit), nimic mai potrivit ca asta pentru cei ce iubesc să călătorească. Nu trebuie să fie foarte departe, dar trebuie să includă elementele NOU și MIȘCARE. 

2. One day trip (excursie de o zi), fără bătaia de cap a rezervării cazării pe undeva, dar în prim plan cu aceleași elemente esențiale ce țin de noutate și de mișcare în aer liber (mai ales). Muntele sau chiar dealurile de pe o rază de 100 de km pot fi cu ușurință de luat în seamă. Sau ceva așezări drăguțe din regiunea în care locuiți. 

3. Nu știu pentru voi cum e, dar pentru mine o vizită de weekend în orașul natal, este poate peste orice weekend break și se transformă brusc în unul din cele mai active weekend-uri de care pot avea parte peste an. 

4. Participă la evenimente în orașul tău. În orașele mari sunt o sumedenie de evenimente de weekend pe toate gusturile, chiar nu cred că ne putem plânge, dacă vrem cu adevărat să facem ceva în oraș și să nu lăsam zilele frumoase de weekend să treacă pe lângă noi. Maratoane, concerte, târguri diferite, workshop-uri pe diverse teme, lansări de carte ce se lasă cu discuții și cu cafele. Un amalgam de momente frumoase ce te pot scoate din casă.

5. Nu în ultimul rând, deși nu foarte plăcut (pentru unii), un weekend activ acasă poate fi cel mai energizant dintre toate. Din nou, nu știu alții cum sunt, dar eu îmi găsesc de lucru mereu și la două/trei camere de bloc. Curățenia generală, organizarea sau reorganizarea locuinței îi poate activa și pe cei mai fără tendințe maniaco-depresive, ca să spun așa. În plus unele lucruri chiar trebuie făcute. Nu mă leg aici de cei care toată ziua freacă parchetul și dau cu aspiratorul, chiar nu-s genul, doar că îmi place să trăiesc într-un mediu curat și plăcut și încă n-am reușit să fac pe nimeni să-l creeze pentru mine, așa că sacrific uneori weekend-uri pentru asta, recunosc.

La voi, spre ce gen de weekend înclină balanța?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram