Balneo de lux în Cehia, Karlovy Vary!

Karlovy Vary (sau în germană Karlsbad, băile lui Carol) este un oraș și stațiune balneară în nord-vestul Cehiei, la poalele Munților Metaliferi și la vărsarea râului Tepla în Eger. Deși este de fapt un oraș de mărime medie, cu aproximativ 52.000 de locuitori, el are statul de stațiune balneoclimaterică de lux, cea mai mare și mai cunoscută din Cehia. Puteți ajunge și voi aici, odată cu o excursie la Praga, cu Tamicris Tours. 

Doar 130 de km despart Karlovy Vary de Praga, iar drumul poate fi parcurs printr-o zonă rurala cu sate și câmpii colorate. Iar cand o să intrați în Karlovy Vary o să descoperiți un adevărat Paradis. Orașul începe după ce treci râul Tepla, într-o vale frumos împadurită, strabatută de două râuri Ohre și Tepla. Un întreg lanț de hoteluri și pensiuni construite în stil Art Nouveau, cafenele și restaurante boeme, de-a lungul cheiului, plus o vegetație luxuriantă va vor întampina din primul moment.

Karlovy Vary înseamnă de fapt 14 izvoare termale, descoperite chiar de regele ceh Carol al IV-lea, aflat la vânătoare de cerbi. Dintre aceste izvoare, doar jumătate sunt mai vestite, printre ele Izvorul Carol, numit așa deoarece aici și-a tratat picioarele însuși regele. Ar mai fi Izvorul Fierbinte sau Izvorul Castelului Întunecat, cu un nume ca în basme. Karlovy Vary nu are, însă, doar izvoare termale, stațiunea se mai laudă și cu biserici impunătoare precum: Biserica Sf. Andrei, Biserica Ortodoxa Sf. Petru & Pavel, Biserica Anglicana ori Catedrala Sf. Maria Magdalena.

Muzee, grădini pline de flori, ori parcuri japoneze mai colorează zilele de aici pe lângă lungile băi relaxante. Poate părea banal, dar nu este. Nu uitați nicio clipă că această stațiune nu este nicidecum una obișnuită ci una plină de lux și eleganță, iar pe stradă puteți da nas în nas cu câteva celebrități, înainte sau după celebrul festival de film ce are loc aici în fiecare vară. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram