Trei adevăruri despre Austria

Austria este genul acela de țară, care reușește într-un mod surprinzător, să arate ceva mai bine ca în cărțile poștale. De câte ori am traversat-o și de câte ori o voi traversa, îmi voi putea cu greu stăpâni mirarea în fața frumuseții ei diafane și cumva inepuizabile. Frapează prin munții impunători, lacurile cristaline, orășele istorice boeme și o cultură vastă și imperială. Azi, am ales să vă spun 3 adevăruri incontestabile despre țara asta mică și prețioasă ca o bijuterie de colecție.


1. Bun venit în patria Muzicii clasice! Trecutul Austriei de putere europeană și mediul său cultural au generat o mare contribuție în diversele forme de artă, în principal în muzică. Austria este locul unde s-au născut celebrii compozitori: Joseph Haydn, Franz Liszt, Franz Schubert, Anton Bruckner sau Johann Strauss. Printre ei, cel mai celebru austriac pare a fi Wolfgang Amadeus Mozart, care s-a născut la Salzburg, dar mare parte din cariera lui desfășurându-se la Viena. Statutul Vienei de centru cultural a început să apară la începutul secolului 16. Chiar și Ludwig van Beethoven și-a petrecut mare parte din viață la Viena. Imnul național al Austriei, atribuit lui Mozart, a fost ales după al Doilea Război Mondial și a înlocuit imnul austriac tradițional compus de Joseph Haydn.

2. Austria este o țară predominant montană, datorită poziționării sale în Alpi. Alpii Orientali Centrali, Alpii Calcaroși de Nord și Alpii Calcaroși de Sud se află parțial în Austria. Din aria totală a Austriei doar un sfert se află în zone de șes. Alpii fabuloși din vestul Austriei fac loc dealurilor și câmpiilor în estul țării. Groglockner cu altitudinea de 3.798 m este vârful montan cel mai înalt din Austria, urmat de Wildspitze 3.772 m. El se află situat în partea de sud a masivului Hohe Tauern. 

3. Alături de Germania găzduiește cele mai frumoase piețe de Crăciun din lumeTârgurile de Crăciun de la Viena sunt printre cele mai frumoase din lume… Deja la final de vară toată lumea vorbește despre ele și știu că aveți cel puțin câteva persoane în grupul de prieteni care merg la un astfel de târg. Piețele de Crăciun sunt o invenție minunată! Unde mai pui că te inspiră la cumpărat cadouri de pus sub brad de n-ai văzut! Le iubesc, respir Crăciunul prin toți porii când mă aflu la un astfel de târg, mă simt copil din nou, iar mirosul acela de turtă dulce…  îl știți?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram