Austria de iarnă: Târgul de Crăciun de la Innsbruck


Innsbruck este capitala provinciei Tirol și cel mai mare oraș din sud-vestul Austriei, parcă anume croit pentru sporturile de iarnă și pentru vacanțele celor care aută iarna la ea acasă. Dacă menționăm numai faptul că Jocurile Olimpice de Iarnă au avut loc de două ori la Innsbruck și că mai nou orașul este căutat și pentru Târgul de Crăciun de aici, cred că am găsit rețeta perfectă pentru o vacanță de iarnă în Austria.

Orașul își datorează numele unui pod păzit de pe Inn: acesta a rezultat din combinarea cuvintelor "Inn" și "Brũcke", adică „Podul Innului”. În perioada sărbătorilor de iarnă, centrul orașului găzduiește Târgul de Crăciun, o bijuterie la margine de munte ornată cu standuri ce seamănă bine de tot cu niște căsuțe din turtă dulce, de unde turiștii își pot achiziționa ornamente pentru brad, vin fiert sau celebrul ștrudel cu mere.

Maria Theresien Strasse este principala stradă din Innsbruck, exact acel tip de stradă cu cafenele și căsuțe perfecte ce le putem vedea în toate cărțile poștale, cu Munții undeva păzind orașul din depărtare și oamenii ducându-și viața liniștiți la poalele lor. De asemenea, Centrul vechi al orașului Innsbruck este o zonă superbă, care amintește de trecutul glorios al marelui Imperiu Habsburgic. Acum locul este înțesat de magazine cu suveniruri, cafenele și buticuri cochete care îți iau rapid ochii și te caută la portofel, dar fără regrete toți vizitatorii se simt fabulos aici.

Dacă doriți să aveți parte și de alte experiențe în Innsbruck pe lângă Târgul de Crăciun vă puteți orienta spre Castelul Ambras sau spre Alpine Zoo, cea mai înaltă Grădină Zoologică din Europa. Mai sunt foarte multe obiective turistice de bifat, depinde foarte mult cât timp aveți la dispoziție și care ar fi planurile de călătorie, dacă veniți în familie sau cu un grup de prieteni, oricum locul este perfect și pentru cei mai mici membri ai familiei. 

Poate nu ar strica să ne îndreptăm și spre Târgurile de Crăciun care să ne scoată puțin din zona de confort (Viena-Budapesta-Praga). Ce ziceți?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram