Un weekend în două țări superbe

Croația și Slovenia sunt minunate și se completează perfect. Croația este udată de mare și scăldată de soare, are influențe venețiene și cascade amețitoare. Slovenia este de un verde aproape ireal, are munți înalți și peșteri inedite, iar influențele austriece fac din ea o variantă mai ieftină la Elveția și Austria autentice. Le puteți încerca într-un weekend în Croația și Slovenia sub bagheta Tamicris Tours.



Ce puteți vedea într-un asemnea weekend:

Zagreb este capitala și cel mai mare oraș al Croației. Este situat pe versantul muntelui Medvednica și pe malul râului Sava, la o altitudinee de 120 m. Amplasarea favorabilă din punct de vedere geografic în partea de sud-vest a bazinului panonic, oferă cea mai bună legătură de trafic între Europa centrală și Marea Adriatică. Trebuie să-i acordați măcar o zi întreagă ca să puteți vizita atât orașul de sus cât și orașul de jos, legate între ele prin funicularul istoric. Nu ezitați să gustați o bere locală la una din terasasele din centrul vechi, o prietenă îmi spunea că a petrecut ore întregi pe la terasele devenite obiective turistice, după ce a prins gustul berii croate :)

Parcul Național Plitvice este cel mai vechi parc național din Europa de Sud-Est și cel mai mare parc național din Croația. Parcul național a fost înființat în 1949 și este situat în zona muntoasă carstică din Croația centrală, aproape de granița cu Bosnia Herțegovina. În 1979, Parcul Național Lacurile Plitvice a fost adăugat în lista patrimoniului mondial UNESCO, printre primele situri naturale din această listă. Cele 16 lacuri și întregul domeniu se pot vizita într-o singură zi cu condiția să fii foarte organizat. Biletul de intrare costă 180 de kuna/adult (aprox. 100 de lei), preț ce include și transportul cu vaporașul sau trenulețul în interiorul parcului. Lacurile Plitvice sunt un loc e vis ce ar fi păcat să fie ratat în viața asta, este un loc minunat pentru toti cei care iubesc natura și peisajele care te lasă fără respirație.


Ljubljana este capitala Sloveniei și în același timp și cel mai mare oraș dintr-o țară nu foarte mare. Este plasat în centrul țării, istoric parte a Carniolei Interioare și este un oraș de dimensiune medie cu sub 300000 de locuitori. Ljubljana este considerată centrul cultural, științific, economic, politic și administrativ al Sloveniei și datorită faptului că istoric, orașul a fost influențat de poziția sa geografica, la răscrucea dintre culturile germanice, latine și slavice. Personal, Ljubljana mi s-a părut un oraș deosebit de frumos, parcă e o mică Vienă, cochetă și interesantă, gata să fie savurată în fața unui imens pahar de cafea cu lapte. Nu ratați urcarea la castel, poate fi vizitat gratuit în mare parte.

Peștera Postojna este una din cele mai mari grote europene cu o faună foarte variată: de la creveți, miriapode, și greieri de peșteră, la marea atracție pentru turiști, olmii (o reptilă acvatică rară, cu piele asemănătoare cu cea umană, semitransparentă, are ochii atrofiați și are branhii exterioare). Peștera are 3 galerii celebre: cea albă, roșie și galeria spagetti. Peștera Postojna este intens promovată de sloveni, încă de la graniță sunt împărțite materiale în care Postojna este prezentată ca una dintre cele mai mari și mai interesante peșteri din lume.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram