Italia în 5 zile și 5 nopți


Italia nu mai are nevoie de nicio prezentare, cel puțin nu aici pe blog, căci am scris despre ea ca despre nicio altă destinație. Și cu siguranță am să o mai fac, căci indiferent de sezon, Italia rămâne o destinație pe care o vom prefera mereu. Este efervescentă, colorată, diversă și cosmopolită. Vă mai dăm, așadar, 5 zile și 5 nopți în Italia pentru a descoperi sau, sper eu, redescoperi, locuri de poveste...


Padova este unul din cele mai vechi orașe ale Italiei. Cea mai vestită atracție turistică a orașului este Basilica di Sant’Antonio, Bazilica Sfântului Anton cu mormântul său și altarul cu statui de bronz de Donatello. Padova se mai poate mândri cu cea mai veche grădina botanică din Europa, Orto Botanico di Padova, obiectiv ce a fost inclus de UNESCO în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial. Orașul este foarte frumos, cu o densă rețea de străzi ce au diverse arcade, cu numeroase străzi deschinzându-se în largi piețe comunale, numite piazze, dintre care se detașează Piazza Prato della Valle, considerată a treia ca marime din Europa, după Piața Roșie din Moscova și Place de la Concorde din Paris. 

Florența se află pe râul Arno și este cunoscută pentru istoria și importanța sa în Evul Mediu și în Renaștere, în special pentru arta și arhitectura sa. Un centru comercial și economic medieval, fiind unul dintre cele mai bogate orașe ale tuturor timpurilor, Florența este considerat locul de naștere al Renașterii italiene, supranumit Atena din Evul Mediu. A fost mult timp sub conducerea de facto a Familiei Medici. Centrul istoric al Florenței atrage anual milioane de turiști și a fost declarat de UNESCO Patrimoniu mondial în 1982. Florența este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din lume.

Roma este capitala Italiei, dar și un important centru turistic mondial. Printre monumentele cele mai faimoase se numără Colosseumul și Columna lui Traian. O enclavă a Romei este și statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume... Ca unul dintre puținele orașe mari ale Europei care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial relativ puțin afectat, centrul Romei rămâne renascentist și baroc în esența sa și de asemenea Centrul Istoric al Romei este pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

San Marino este unul din cele mai mici state independente din Europa și din lume, o enclavă situată în centrul Italiei, la granița dintre regioni de Emilia-Romagna și Marche. Relieful său este dominat de către Apenini și are un teren accidentat, iar cel mai înalt punct din țară, este Monte Titano. Centrul vechi istoric din orașul San Marino și Monte Titano au fost înscrise în anul 2008 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram