Paștele în Cipru



Știu că abia a trecut Crăciunul și Anul Nou cu vacanțele lor foarte așteptate și din vreme plănuite, dar trebuie să avem în vedere că anul acesta atât Paștele ortodox cât și cel catolic vor cădea devreme în primăvară, pe 16 aprilie... Așadar, deși nămeții se văd de la ferestre, zic să intrăm puțin în ofertele vacanțelor de Paște, din timp, ca să ne putem lua o hotărâre...

Și cu ce puteam începe dacă nu cu o destinație pe insula primăverii veșnice: Cipru! Cipru este o destinație turistică majoră în Marea Mediterană, situată la sud de Turcia, la vest de Siria și Liban, la nord-vest de Israel, la nord de Egipt și la est de Grecia. Toate aceste de o diversitate culturală și geografică de senzație care aproape că ne pot face să spunem că Cipriul este cea mai apropiată insulă din Orientul mijlociu, deși țara face parte din Uniunea Europeană. 

Pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt incluse următoarele obiective culturale din Cipru:

Situl arheologic de la Paphos (1980)
Bisericile cu picturi murale din regiunea Troodos (1985, 2001) 
Vestigiile arheologice de la Choirokoitia (1998)

Una din cele mai frumoase stațiuni ale Ciprului este Limassol, totodată al doilea oraș ca mărime al insulei, după capitala Nicosia. Limassol este un mare port la Marea Mediterană, utilizat în scopuri turistice și comerciale. Orașul este renumit pentru lunga lui tradiție culturală și pentru faptul că aici se află Universitatea de Tehnologie a Ciprului. Un spectru larg de activități și un mare număr de muzee și situri arheologice sunt disponibile vizitatorilor interesați. Este logic faptul că Limassol atrage o rată largă de turiști, mai ales pe durata sezonului de vară, cazându-i în diferite hoteluri și apartamente luxoase. 

Dacă Ciprul și această minunată stațiune au reușit să vă surprindă, nu amânați să faceți o rezervare. Vacanța de Paște e mai aproape decât credeți ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram