Câteva recomandări pentru călătorii care nu suportă canicula


Da! Prin unele zone din țară este foarte cald. Atât de cald că oricât ți-ai dori să pleci pe undeva canicula nu te lasă. Eu recunosc cu mâna pe inimă că Iunie, Iulie, August, uneori chiar Septembrie mă fac să mă simt în elementul meu și la 40 de grade. Totuși însă, să petreci cele mai călduroase luni ale anului printre betoane și asfalt incins nu e deloc o treabă ușoară. Aș zice că mai ales pentru cei care și-au dus copilăria și adolescența la curte, la grădină, pe malul unei ape etc, deși este evident că nu e tocmai facil nici pentru cei născuți între aceste betoane de care vorbesc. Așa că azi, însuflețită și de codurile colorate vin cu niște recomandări:

Poate nu vei pleca în vacanță peste o lună, dar ăsta nu-i motiv de frustrare (sau cel puțin nu-i motiv să-ți “ratezi” toată vara, aiurea). Mai ales dacă stai într-un oraș mare, deși chiar și în unul mic mai dai de Zilele orașului ori altă petrecerede sezon care să te anime. Deci, ce vreau să spun: caută evenimentele din orașul tău și nu lăsa ca ele să treacă ca să spui mai apoi: “uite, puteam merge să-l văd pe X în concert sau puteam să merg la Târgul Y, ori Conferința Z”. Nu  aștepta “toamna”, DU-TE!.

Redescoperă orașul în care locuiești! Cred că am mai recomandat asta și cred că o voi recomanda mereu, până mor. Eu am avut parte de surprize deosebite când mi-am luat aparatul în gât și mers să văd Clujul ca un turist ce atunci avea la dispoziție două ore să descopere orașul pentru prima dată. Orice oraș merită asta, mai ales că încă mai cred că există “sindromul orașului în care stai” și care rămăne un oraș nevăzut, nedescoperit, acolo și totuși departe.

Poate nu ești genul care merge la bazin (microbi, fobii, “nu arat bine”, n-am cu cine etc). Visezi la mare, la Mediterană dacă se poate, ori Oceanul cel care te cheamă. Dar până una/altă, vezi că s-ar putea să ai un râu care trece prin orașul tău. Cam prin toate așezările trece câte un râu, de fapt râul a fost motivul pentru care așezările s-au dezvoltat acolo. Cu o carte sub braț, o păturică, o sticlă de apă și niște cireșe, o după-amiază pe mal de râu s-ar putea să-ți încarce bateriile mai ceva ca marea.

În cele din urmă (nu că lista asta nu s-ar putea prelungi), am lăsat apusul. Voi ați văzut ce culori splendide avem la apus în orașe? O nebunie de culori și de stări, ok e de la poluare, nimic romantic, dar nu poluăm în plus dacă trăim apusul peste oraș, îl fotografiem și ne gândim în liniște la ziua de mâine cu trebuirile ei, canicula ei și vorba românului, cu norocul ei. 

Să aveți o săptămână minunată și ceva mai răcoroasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram