Numărând Târgurile de Crăciun


Mirosul de iarnă este mai puternic ca anul trecut și cu mult mai puternic ca acu’ doi ani când ne-a plouat mocănește toată luna noiembrie și apoi aproape toată luna decembrie. Exceptând o mică izbucnire, nici nu aveai senzația că vine iarna și Crăciunul. Acum cât de cât o am și la asta mă ajută și lumea care se înghesuie spre târgurile de iarnă. 

Tare mi-ar plăcea să ajung măcar până la Viena la un târg căci simt cum crește inima în mine când văd o piață luminată feeric și turtă dulce peste tot, aproape pot simți și mirosul de măr caramelizat. Sunt sigură că mă înțelegeți, Târgurile de Crăciun de la Viena sunt printre cele mai frumoase din lume… Încă de la final de toamnă toată lumea vorbește despre ele și știu că aveți cel puțin câteva persoane în grupul de prieteni care merge la un astfel de târg.

Unul mai apropiat de noi decât cele din capitala Austriei este Piața de Crăciun de la Budapesta. Am auzit că ar fi chiar frumușică și cu nimic mai prejos ca cele de la vecinii austrieci. 

Piața de Crăciun de la Praga are și ea o poveste de spus. Inconvenientul ar fi că e puțin mai departe ca cele două mai sus menționate și din nefericire, în această perioadă, Praga este cumplit de scumpă, sau poate tocmai de asta. Oricum, dacă mai și ninge, Piața de la Praga va fi un basm numai bun de savurat la o cană de vin fiert cu scorțișoară…

Mai apoi ne putem îndrepta atenția spre târgurile bavereze și merge, cel puțin cu gândul, până la cea mai celebră dintre piețele franțuzești, cea de la Strasbourg, dar ce să ne mai socotim, aproape peste tot lumea a luat modelul târgurilor de iarnă și acum sunt câteva sute numai în Europa. Dar s-a depășit granița continentală și cine știe unde dați voi de un târg numai bun de cercetat…

Deci care pleacă în străinătate la un târg de iarnă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram