Ce așteptări au oamenii atunci când călătoresc

 


Zilele trecute am râs bine citind niște review-uri la câteva hoteluri de pe Booking.com. De fiecare dată mă amuz și de fiecare dată îmi dau seama cât de diferinți suntem ca oameni, cât de puțin contează uneori mulțumirile sau nemulțumirile noastre pentru alții și îmi spun din ce în ce mai des că nu te poți lua după nimeni când e vorba să iei propria decizie. Ce funcționează pentru mine poate nu funcționeză pentru tine sau invers și nu știu de ce ne încrâncenăm așa. Așadar... la fel se întâmplă și când plecăm într-o vacanță.

Așteptări la cazare

N-am spus că atenția la detalii nu contează, dar nu am aștepătări foarte mari de la un hotel de 2 stele de exemplu (și am stat în destule astfel de locuri și am fost FOARTE mulțumită). Dar cei care dau asemnea review-uri sunt clar de altă părere și au ales hotelul în funcție de alte considerente, nu vom ști niciodată exact care, dar pot bănui că prețul, fără să cugete deloc asuprea lui. De ce ai avea însă pretenții de 4 stele la un hotel de 2, nu o să pricep niciodată. Eu chiar cred că zicala “cât plătești atâta face” e adevărată, cel puțin în ceea ce privește serviciile hoteliere… Dar sunt persoane care pur și simplu nu pot trece peste asta, plătesc puțin, dar au pretenții mari, foarte mari și, spun ei, își strică vacanțele din acest motiv. 

Așteptări la zobor

Am azit vociferând câteva domnițe în Wizz Air cum că e prea strânt spațiul între scaune sau cât de nasol e să nu ai nimic inclus (de mâncare) la un zbor Cluj-Roma… Păi simplu: pentru că nu ai plătit pentru asta, nu ai plătit pentru confort mărit și nici pentru masă. Ai plătit pentru zbor, iar dacă vrei să îți dea o mâncare caldă sau barem cu ceai (că eu atât am primit la o mare companie care nu era nici decum low cost, dar cursa era internă) atunci plătești costul biltelului în funcție de asta, care nu va fi ca la Wizz (sau alte companii low cost) ci mult mai mare. Eu chiar nu știu când vor înțelege oamenii aceste lucruri, când vor înțelege că de fapt costul mai mic de la zborurile pe buget redus nu se datorează faptului că avionul acela va cădea ci datorită faptului că e doar un zbor, nu o experineță de neuitat. 

M-aș mai fi întins puțin să vorbesc și despre apucăturile care derivă din aceste așteptări aka “pretenții”, dar o las pentru un episod viitor, că zău merită. Acum redevenim puțin serioși, eliminăm zâmbetul din colțul gurii și vin și vă întreb: Care ar putea fi REALELE pretenții de călător? Voi ce așteptări aveți când plătiți un preț și doriți să vedeți un anume loc?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram