13 motive pentru a vedea LONDRA în 2013

Pe când eram eu în liceu, cele mai frumoase manuale mi se păreau cele de engleză (da, aveam manuale preferate). Acum îmi dau seama și de ce îmi plăceau, căci era aproape imposibil să-mi placă numai datorită lecțiilor cu Geoffrey Chaucer, deși văd că îmi amintesc și acum de el.

Însă la 15 ani, cu mintea proaspătă și în formare, alte lucruri îți atrag atenția. Mie mi-au atras atenția imaginilie din Londra. Manualul de engleză a fost pentru mine primul album cu fotografii reale de la Londra, iar întrebările de genul "Ce să vizităm în Londra?" sau "Care sunt cele mai importante obiective turistice din Londra?" aveau un răspuns încă de prin clasa a IX a. Și totuși nu am stăruit în a merge la Londra cât mai repede cu putință deși este singura capitală europeană în care aș merge chiar azi cu primul avion. Londra atrage în ciuda vremii capricioase, Londra atrage în ciuda stilului rece englezesc, Londra atrage prin măreție și grandoare pentru că este un oraș fabulos dincolo de cuvinte.



Tamicris Tours ne propune o vacanță de neuitat la Londra, la un preț foarte bun, iar eu am cel puțin 13 motive de a ajunge acolo chiar în acest an:

  1. A trecut nebunia cu Jocurile Olimpice, Paralimpice și Jubileul de diamant, iar acum orașul poate fi vizitat în tihnă și poate că nu vor fi chiar atât de mulți turiști americani și japonezi, care și-au făcut plinul de Anglia anul trecut, odată cu evenimentele.
  2. Pe de altă parte ador povestea de dragoste regală, Kate-William și am stat lipită de ecran la nunta lor și cred că mi-ar fi plăcut să fiu acolo cu toată acea aglomerație de nedescris. Așa că anul acesta, când li se va naște copilul, va fi ușor de ținut minte când mă voi referi peste timp la "atunci când am vizitat Londra". Îmi plac poveștile frumoase, știu.
  3. Mi-am propus să văd în acest an 2 capitale europene (măcar) și cum deja se prefigurează Viena la primăvară, Londra nu ar fi decât cireașa de pe tort.
  4. Eu sunt o mare băutoare de ceai, așa că, nimic nu se va compara cu ceaiul de la ora 5 savurat într-o cafenea cochetă de pe malul Tamisei. În plus, vreau să ajung la un târg de ceaiuri, să-mi achiziționez toate recipentele nebunești în care să-mi țin pliculețele și lingurițele și cuburile de zahar pentru ritualul complet al ceaiului din fiecare seară.
  5. Îmi doresc să ajung la un musical la Londra, iar anul acesta se va juca Lion King la Lyceum Theatre, un motiv suficient în sine. Dar oricum sunt de părere că odată ce ajungi la Londra este aproape obligatoriu să ajungi și la un musical celebru.
  6. Aș vrea să îmi sun măcar o prietenă de ziua ei din Londra, de la o cabină telefonică din aceea roșie și foarte fotogenică.
  7. O zi întreagă m-aș plimba numai cu autobusul roșu descoperit și cu pletele în vând sau în ploaie, după caz (ah, nu m-aș întoarce fără o umbrelă drăguță de la Londra, asta e clar!)
  8. Am de văzut niște obiective turistice care nu pot suferi amânare pentru că sunt mai celebre decât anumite țări pe de-a-ntregul: Trafalgar Square, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Big Ben, London Bridge, Tower of London, British Museum.
  9. O zi de primăvară în Hyde Park este un vis frumos. Știu că o să-mi placă la nebunie, am văzut atât de multe fotografii superbe din acest parc încât, încă înainte de a-l vedea, am senzația că este cel mai frumos parc din Europa.
  10. O seară în London Eye este alt vis, nocturn de această dată. Apropo, știați că se poate închiria o cabină privată pentru o seară romantică? Cum ar fi de exemplu să sărbătoriți un anumit număr de ani de relație, numai voi doi deasupra Londrei?
  11. După câteva zile la Londra, aș ieși alte câteva în afara ei: Oxford sau Stonehenge sunt două locații de neratat în viața asta.
  12. Poate că aș avea chef să văd și un stadion, iar primul care îmi vine în minte este cel al echipei Chelsea. Poate pentru că tatăl meu îl plăcea pe Dan Petrescu pe vremea când juca acolo.
  13. Nu în ultimul rând, aș vrea să ajung în Londra pentru a o putea compara cu Parisul. Cred că este cea mai cunoscută comparație între orașele europene, deși cred că este foarte greu de făcut având în vedete că sunt foarte diferite, iar eu deja iubesc Parisul destul de mult.

2 comentarii:

  1. sunt de acord cu punctele 5 si 11 si am de gand sa le pun in aplicare. ca sa fie comparatia cu Parisul facuta ca la carte cred ca va trebui sa urci in The Shard :) n-am fost dar cica se vede toata Londra, cred si eu, e urias turnul ala.
    ps: merci pentru locul i blogroll

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până la urmă ai urcat în The Shard, că nu mai știu? Dacă da, cum a fost?

      Ștergere

Instagram