Fascinantul Israel, „Țara Sfântă”

Multă lume nu se gândește la Israel ca la o posibilă destinație de vacanță și totuși auzim mai mereu de turiști ce se întorc din Israel încântati de ceea ce au descoperit. Israelul nu înseamnă numai conflict, nu înseamnă numai religie, nu înseamnă numai ce auzim pe la știri. Israelul e o țară incredibil de frumoasă și de fascinantă și merită descoperită cu prima ocazie. Tamicris Tours organizează un superb circuit de Crăciun în care poți vizita principalele atracții din Israel.




Tel Aviv
Este al doilea cel mai mare oraș din Israel și capitala țării, un oraș modern, centru economic, de afaceri și cultural, un oraș al tuturor posibilităților în pofida poveștilor ce le auzi despre țara sa. Este un oraș cu un ritm de viață alert, plin de tineri, foarte efervescent și cu numeroase locuri de agrement. Aici se află sediile principale ale băncilor și ziarelor israeliene, de asemenea jumătate din marile companii și locurile de muncă ale unui sfert din populația activă a Israelului. Tel Aviv-ul, deși nu cel mai turistic loc din Israel, nu trebuie trecut cu vederea.

Nazaret
Este un oraș situat în nordul țării, fiind cel mai populat oraș arab din Israel cu aproximativ 80. 000 locuitori, dintre care o treime sunt creștini, iar restul musulmani. Nazaret este un centru de pelerinaj creștin, datorită faptului că în Noul Testament, orașul este descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Cu siguranță despre Nazaret am auzit cu toții foarte multe lucruri încă din copilărie de la orele de religie, deci nu îl vom rata la o vizită în "Țara Sfântă".

Marea Moartă 
Adanc în Valea Ioardanului și la 55 de km sud de Amman, se gaseste Marea Moartă, unul din cele mai mai spectaculoase peisaje naturale de pe Terra. Suprafața Mării Moarte este undeva la 400 de m sub nivelul mării. Fundul mării, însă, în zona cea mai adâncă, se găsește la peste 700 de m sub nivelul mării. Marea Moartă este unul din cele mai sărate locuri de pe pământ. Această mare nu are nici o sursă de apă, fiind complet înconjurată de uscat, astfel devenind din ce în ce mai sărată, odată cu adâncimea. 


Ierusalim
Este un oraș din regiunea istorică Palestina, „Țara Sfântă” sau „Țara lui Israel”, considerat oraș sfânt pentru credințele iudaică, creștină și musulmană. Ierusalimul este în zilele noastre cel mai mare oraș din Israel și din regiunea Palestinei istorice. Ierusalimul este situat în Munții Iudeei, pe cumpăna apelor Palestinei de la vest de Iordan, dintre Marea Mediterană și Marea Moartă și strânge anual mii de turiști din toată lumea, în orice anotimp. Este locul cel mai cunoscut și vizitat din Israel și centrul tuturor pelerinajelor efectuate în această țară minunată.


sursa foto 1, foto 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram