Vara nu e chiar așa departe: Corfu!

Știu ce o să gândiți: că nici n-am trecut în 2014 și deja vorbim de planurile pentru vara viitoare. Dar, cred că NU e chiar atât de deplasat, pentru că au apărut ofertele early booking și pentru că imediat după Revelion vom cădea într-un fel de depresie post vacanță și timp de voie. Așa că inevitabil TOATE gândurile noastre vor ajunge la vacanța cea mare. Tamicris Tours, ca de fiecare dată, este alături de noi cu oferte proaspete și variate. Azi încercăm marea cu degetul și unde aveam noi una din cele mai frumoase mări din Europa, dacă nu în jurul insulelor grecești... oferte 2014 pentru Corfu și câteva cuvinte despre stațiunile sale minunate:



Sidari este o stațiune mai măricică care atrage mulți turiști în special datorită celebrului Canal d’Amour, o formațiune calcaroasă ce formează în această stațiune un mini golf. Calcarul dă apei mării o culoare deosebită, un turquoise demențial care îți fură inima. Se spune că îndrăgostiții care fac aici baie împreună vor rămâne veșnic îndrăgostiți unul de celălalt. În afară de această atracție de neratat în Corfu, stațiunea beneficiază de o plajă întinsă cu o intrare lină în mare, nisip fin care te îmbine să te lăfăi la soare, dar apa nu primește culori la fel de frumoase ca pe plajele unde primează pietricelele. 

Paleokastritsa este cea mai vestită stațiune din Corfu, apare pe toate vederile pe care o să le primiți de aici. Atmosfera este una frumoasă deși stațiunea este destul de aglomerată. Plaja este mică, dar multă lume face de aici croaziere de o zi pe mare și turiștii își cam fac plaja de bărcile închiriate. De altfel, se spune că priveliștea dinspre mare este cu mult mai fabuloasă ca cea pe care o obții dinspre uscat. 

Achillion este renumitul castelul lui Sissi din apropierea stațiunii Gastouri. Nu cred că puteți ajunge pe insulă fără să mergeți să-l vedeți, este foarte celebru și foarte frumos. Nu mă mai spun că este și foarte aglomerat, dar na, era august, poate în alte luni e mai liber locul. Dacă vă doriți o zi în care să vă rupeți de mare și plaje și soare (sau doar câteva ore la prânz când oricum nu e indicat să stați la soare) trageți o fugă aici, e un loc răcoros cu o grădină superbă din care nu ai mai pleca. Priveliștile spre mare sunt minunate, nu uitați, totuși o regină  a decis să-și facă castel aici… o fi avut ea un motiv întemeiat.


Mouse Island este un alt loc pe care o să-l găsiți în toate pliantele de rezentare ale insulei. O bisericuță minusclă se ridică din mare. Cel mai bun view spre ea se obține de pe o altă insulă din apropiere. ccesul se face pe o potecă de ciment construită practic pe mare. Curios, dar acest lor este foarte popular datorită principalului aeroport din Corfu. El se află în apropierea acestui loc și lumea vine să vadă avioanele decolând și aterinzând la cu puțin pe deasupra lor. 

Kerkyra (Corfu Town) este capitala insulei și un oraș extrem de frumos și foarte italian ca stil (normal, că toar a fost cucerie venețiană insula). Mie mi se pare că seamănă cu Verona, nu știu de ce exact, cert este că respira Italia aici prin toți porii, tocmai de aceea mi-a plăcut în așa hal. Am fost de vreo 3 ori în timpul șederii pe insulă, deși nu era chiar aproape de locul unde eram cazați. Dar este un oraș ce ce se cere vizitat. Dacă nu aveți posibilitatea să vă plimbați mult în timpul sejurului, măcar o oprire la sosire sau la plecarea de la insulă merită. Aici ajung cele mai multe ferry-uri cu care o să veniți spre insulă, deși nu prea aveți cum să ratați orașul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram