1 Mai la Disneyland Paris

Să ne gândim la vacanța de 1 mai de anul acesta, când cu puțin noroc putem prinde 4 zile libere, de poveste. A rămas mai puțin de o lună până atunci, iar întrebarea de pe buzele tuturor este în acest moment: "voi ce faceți de 1 mai?". Pentru cine are copii sau pentru cine de simte copil avem prin Tamicris Tours o idee minunată: 1 mai la Disneyland Paris! Ce ziceți?



Aflat la doar 32 de kilometri distanță de capitala Franței, singurul Disneyland din Europa se întinde pe o suprafață de aproape 2.000 de hectare. Situat în Marne-la-Vallee, Disneyland Paris cuprinde două parcuri tematice, un centru comercial, districtul de mese și de divertisment și șapte hoteluri aflate în proprietatea Disney. De la deschiderea sa din 12 aprilie 1992, acesta a fost al doilea parc Disney care s-a deschis în afara Statelor Unite (după Tokyo Disney Resort) și primul care a fost deținut și operat de Disney.



Disneyland Paris a fost un subiect de controverse în timpul perioadei de construcție la sfârșitul anilor '80 și începutul anilor '90. Complexul a fost redenumit de la Euro Disney Resort la Disneyland Paris în 1995 ca urmare a introducerii anunțată de UE a monedei care urmează să fie numită euro. Al doilea parc tematic al complexului, Walt Disney Studios Park , a fost deschis publicului pe 16 martie 2002. Cu 15.405.000 de vizitatori combinați de la stațiunile Disneyland Park și Walt Disney Studios Park, în anul 2009,  Disneyland Paris a devenit cel mai vizitat loc de vacanță din Franța și Europa. (Exact în 2009 am ajuns și eu la Disney pentru prima dată) :)



De ce să alegi Disneyland Paris pentru 1 Mai:
  • pentru că ai nevoie de mai mult de o singură zi ca să apuci să vizitezi tot ce îți dorești la Disney (deci ai nevoie de o minivacanță)
  • pentru că sunt șanse mari să ai liber în același timp și tu și copilul tău
  • pentru că perioada este extraordinar de frumoasă ca să ajungi măcar o zi și în Paris (în plină primăvară)
  • pentru că încă nu suntem în sezon, iar prețurile sunt mai bune decât vara în timpul concediilor
  • pentru că familia ta va lua o gură de aer proaspăt până la vacanța cea mare (care încă nu este  nici măcar aproape)
  • pentru că Disneyland-ul poate fi accesat printr-un city break, nu necesită zile de concediu în plus
  • pentru că, până la urmă nu ai nevoie de 100 de motive să ajungi la Disney, e suficient să vrei să ajungi aici pentru copilul din tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram