De ce Lefkada este cea mai exotică insulă grecească.

Lefkada ne încântă privirile cu plaje albe și apă de o culoare aproape ireală. Nu am văzut niciunde în Grecia o apă de această culoare și cred că nu este om, care să nu își dorească să ajungă aici după ce vede un petec de mare mai albastră ca cerul. Această micuță și foarte accesibilă insulă, cred că va fi și destinația următoarei mele vacanțe în Grecia... când o fi să fie :)

Tamicris Tours ne propune un sejur în Lefkada la prețuri mici în condiții de cazare excelente.



Trecând de imaginile absolut încântătoare din Lefkada, această insulă inedită oferă turiștilor locuri deosebite de vizitat, astfel că o vacanță aici nu e doar o altă vacanță la mare în care ne bronzăm, bălăcim și atât. Există o serie de atracții turistice pe care nici nu cred că le putem termina de vizitat și/sau savurat la o singură vizită. 

Porto Katsiki este una din cele mai spectaculoase plaje din marea Ionică și una din cele mai frumoase plaje europene. Plaja se află la baza unei stânci concave de culoare deschisă, care contrastează interesant cu apa turquoise a mării. Se găsește la aproximativ 35 de km de orașul Lefkada, capitală a insulei și în apropierea satului Athani. Plaja este votată constant în topurile celor mai renumite plaje din lume.


Satul Agios Nikitas este un loc ce NU poate fi ratat în Lefkada. Parte a zonei Lefkada Town, acest sat atrage turiștii ca un magnet datorită poziționării sale excelente față de mare și față de celelalte puncte de interes ale insulei. Satul mai este renumit și pentru biserica sa tradițională, genul acela alb, regăsit în celebrele cărți poștale de pe insulă.

O atracție turistică de mare popularitate este reprezentată de turul insulelor cu feribotul. Într-un astfel de circuit puteți vizita insulițele Madouri, Scorpios, Ithaka sau Kefalonia cu posibilitatea de a descoperi numeroase locuri interesante de unde o să vă întoarceți cu cele mai reușite fotografii de vacanță.

Grota Papanikolis este o peșteră parțial inundată, promovată intens ca destinație turistică în Lefkada. Accesul aici se poate face doar pe apă cu ambarcațiuni ce pot fi luate din localitatea Nydri situată în imediata apropiere.


Lefkada este o minunăție de locație pentru orice doritor de vacanță la mare. Este cea mai mediatizată insulă a bătrânei Grecii la acest moment. Cadrul natural perfect, presărat cu obiective parcă desprinse din Paradis, fac fără doar și poate din Lefkada, cea mai exotică insulă grecească!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram