Sicilia, nu doar despre mafie...

Una dintre regiunile autonome ale Italiei și cea mai mare insulă din Marea Mediterană, Sicilia se poate să fie mai întâi cunoscută pentru toate poveștile pe care le-ai auzit despre mafie. Culmea este că nu prin asta se remarcă și lumea începe să priceapă acest aspect odată cu sejururile pe insula însorită și plină de portocali. De unul din aceste sejururi în Sicilia puteți profita și voi prin Tamicris Tours la prețuri excelente.




Prinicipalele orașe ale insulei sunt Palermo, care este și capitala Siciliei, Catania, Agrigento, Caltanissetta, Enna, Messina, Ragusa, Siracusa și Trapani, iar cea mai cunoscută stațiune a Siciliei este celebra Taormina (un centru turistic important, cu un amfiteatru grecesc ce va oferă priveliști superbe spre Etna și coasta Siciliei).

Situat pe insula Sicilia, în apropiere de orașele Messina și Catania, vulcanul Etna are înălțimea de 3.340 m, fiind cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa. Se estimează că vulcanul erupe la fiecare 3 luni și că la fiecare aproximativ 150 de ani sunt distruse și localități învecinate. Turismul este foarte dezvoltat încă din anul 1981când regiunea a fost declarată parc național. Dacă un turist dorește să urce pe vulcan, poate ajunge cu automobilul aproape până la craterul Sapiența (deși s-ar putea să aibă nevoie de niște aprobări speciale pentru asta).


Sicilia în câteva repere:
  • fă o excursie la Vulcanul (activ) Etna, va fi o experiență memorabilă
  • încearcă să ajungi pe insulă atunci când înfloresc portocalii, se spune că niciodată Sicilia nu e mai frumoasă
  • nu uita că Sicilia are o istorie minunată, vestigiile ei trebuie neaparat vizitate înainte de a o lua spre orice stațiune de pe litoral
  • Sicilia este o insulă foarte verde, încearcă o plimbare cu mașina în inima ei
  • nu rata cafeaua în Sicilia, este ceva diferit față de restul Italiei
  • nu uita că partea continentală e foarte aproape, iar Italia e acolo și merită descoperită în întregime



sursa foto 1, foto 2, foto 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram