Cât de frumoasă e Lombardia, primăvara!

Cea mai frumoasă și pitorească regiune a Italiei de nord este fără îndoială Lombardia cu lacurile ei, cu Milano cel controversat și cu orășele parcă din turtă dulce, foarte apropiate de stilul bavarez. Și anotimpul cel mai frumos în care puteți ajunge aici este final de primăvară și început de vară, când toată natura cântă. O puteți auzi și voi în acest circuit în Lombardia, cu Tamicris Tours.



Lago di Como, „Paradisul pe Pământ” al Lombardiei, aflat la aproximativ 45 de minute de Milano, se spune că este cel mai frumos și cel mai vizitat lac al zonei. De la Milano sunt o sumedenie de trenuri ce ajung în gara din Como, cel mai mare și dezvoltat oraș de pe lac, un important punct de plecare în explorarea malurilor lacului.

Orașul Como te cucerește de cum îl vezi din tren, cupola mare și verde a Domului din Como m-a făcut să mă cred pentru câteva secunde la Viena, un fel de Viena cu lac atașat, căci dincolo de cupolă se vedea deja un petec de apă cristalină în care îți doreai să plonjezi direct din tren. După asta vezi dealurile împădurite și terasate, apoi munții din ce în ce mai înalți. Pe de-o parte te crezi cumva la mare, lacul cu apele sale și clima aproape mediteraneană, cu palmieri și soare ce arde te fac să cauți vapoare în zare, dar în zare sunt doar munții înzăpeziți, creste incredibil de ascuțite și de intimidante. Pe de altă parte este clar că ești într-o zonă de munte, aerul proaspăt, faptul că nu te sufoci de cald chiar dacă mercurul urcă violent în termometre, verdele crud, primăvăratic, fresh, apa rece a lacului toate contrastează puternic.

Bellagio nu este un orășel de care să povestești, poate doar în versuri, este un loc deosebit de frumos, poetic până la ultima piatră de pe râu și ultimul trandafir de pe mal. E atât de fotogenic încât nu prea am închis aparatul foto cât am stat acolo, dar nici nu l-am folosit non stop pentru că puteam să nu mai văd nimic, numai să tot apăs declanșatorul.

Brunate este un sat deasupra lacului și orașului Como, unde poți ajunge cu telefericul și de unde te poți bucura de panorame incredibile asupra lacului. Satul e foarte mic, e de plimbat puțin prin el, dar nu de zăbovit mai mult decât o pauză de cafea cu vedere panoramică.

Și aceasta este doar partea de Lombardia pe care am văzut-o eu, dar voi vă puteți întinde spre Lacul Maggiore sau spre orășele medievale ca Pavia sau Bergamo. Nu uitați de sezon și de cât de frumoasă e Lombardia primăvara! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram