Destinații în ordine alfabetică: Lesante Luxury Zakynthos...

Aș fi enunțat așa: să reînceapă sezonul Greciei! Dar stai! Cred că am zis deja! ;) Dar dacă nu, pentru orice eventualitate, consultați oferta Tamicris Tours pentru vacanțele anului 2016 în Grecia! Dar pentru că noi am ajuns cu destinațiile noastre la frumoasa literă L, azi ne deplasăm până în Zakynthos, la Lesante Luxury un hotel cum vedeam eu numai la defunctul TV Travel Shop... în amintirea vremurilor de mult apuse...


Eu regret tare că am văzut atât de puțin din Grecia, dar ce să-i faci, poate va veni o vreme când o să o vizitez și eu cum se cuvinte. Până atunci îmi ostoiesc dorul de marea grecilor cu imagini și povești. Zakynthos este o insulă pe care aș alege-o fără să clipesc pentru o vacanță pe acest tărâm al Zeilor, din acest motiv citesc tot ce prind despre ea, iar imaginile îmi iau mințile. Este o insulă superbă colorată turquoise de marea din jurul ei, plină de locuri în care orice călător își dorește să ajungă. 

Zakynthos a fost cucerită de venețieni și din acest motiv orașele sale parcă sunt desprinse din Sudul boem al Italiei. Istoria insulei este una deosebit de interesantă ce și-a lăsat amprenta pe felul în care așezările sale arată în ziua de azi. De exemplu stăpânirea britanică a dus la construirea de apeducte, drumuri, organizarea școlii și dezvoltarea serviciilor de sănătate. S-au reparat portul, bisericile și numeroase clădiri publice. În 1814 s-a hotărât formarea "Statelor Unite ale Insulelor Ionice", administrate de Reprezentantul Rezident pentru Zakynthos ce a condus la o dezvoltare accelerată a sudicei insule de la Marea Ionică. 

Ideea unei Grecii libere și unite a aparut odata cu înființarea Eteriei, care s-a mutat în Zakynthos. Membrii săi au făcut un jurământ de credință față de patrie la biserica Sf. Gheorghe din Psiloma. Apoi de aici s-au coordonat presiunile pentru retragerea englezilor din insulă. Astfel că în schimbul întronării în Grecia a prințului danez George I, susținut de englezi, aceștia acceptă cedarea insulelor ionice către statul grec. Steagul grecesc a fost ridicat în Zakynthos la 21 mai 1864, iar în continuare istoria insulelor ionice s-a confundat cu istoria Greciei.

Minunatele povești istorice despre insulele grecești pot face subiectul altor și altor articole, însă până atunci vă puteți plănui chiar acum o vacanță la mare în Zakynthos, doar Grecia este cea mai bună destinație pentru vara asta :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram