5 adevăruri despre vacanțe

Vacanțele de vară sunt în toi și noi ne socotim tot timpul și toate activitățile în funcție de ele. Totuși, zilele trecute mi-am dat seama că prea nu cugetăm atunci când facem alegerile, că prea ne aruncăm cu capul înainte, cu toate că citim pe internet cele mai bune soluții pentru cele mai faine și reușite vacanțe. Așa că, pentru această zi, am scris despre 5 adevăruri ce nu strică să le mai auzim o dată înainte de vacanța mare a acestui an:

1. Oricât de mult ne dorim să vizităm un anumit loc și oricât de mult trebuie să fim curajoși în fața ororilor ce se întâmplă pe lume, nu putem să nu luăm în seamă alertele de călătorie. Vedem ce se întâmplă în jurul nostru, inclusiv în Europa, aici aproape de noi și pur și simplu cred că nu trebuie să ignorăm faptul că unele zone sunt mai nesigure decât altele. Nu dau nume de țări sau zone cu adevărat de conflict, dar vreau să mai trag și eu un semnal de alarmă în plus.


2. Cât dai atâta face e o regulă de aur care te poate face să nu fii dezamăgit la fața locului. Excepțiile sunt rare și le putem considera miracole. În general, dacă dăm foooarte puțini bani pe o vacanță sau excursie ele nu pot fi de 5 stele ca și condiții chiar dacă poate așa ni se promite. Cel mai corect ar fi să ne calculăm vacanțele în funcție de buget și acolo să ne rămână și așteptările. Este o gândire foarte deficitară să crezi că o vacanță chilipir va fi petrecută într-un lux nemaiîntâlnit. Din nefericire am întâlnit foarte mulți turiști dezamăgiți pe aceste considerente...

3. Comparațiile România vs. Străinătate nu aduc nimic bun. De foarte multe ori am zis că a compara mere cu pere este ceva haios și nu ceva serios. Așa stau lucrurile și când vine vorba de a compara România cu Italia sau cu Grecia sau chiar și cu Bulgaria. Așa cum susțin mereu că e OK ca oamenii să fie diverși tot asta spun și despre țări ca destinații de călătorie. NU uitați acest aspect când vă vine să comparați neechitabil. În plus, dacă îi vei povesti copilului tău că România e frumoasă și merită descoperită, el va prinde drag de ea și va dori să o viziteze. Dacă toată ziua îi trăncănești că vai și amar de România, că nu puteam face turism aici, că nu avem autostrăzi și că serviciile sunt proaste… asta o să știe și el!

4. Ofertele bune chiar există, dar da, trebuie să le cauți! Mereu am considerat că a aștepta să cadă vacanța din cer și a nu face nimic în direcția asta, un plan, o idee, un traseu… nimic, iar mai apoi să nu ți se pară interesantă propria vacanță e o risipă de timp și de bani. Dacă avem o conexiune la internet cred că putem cam oricând să ne conturăm o vacanță așa cum ne-o dorim și cum am așteptat-o tot anul. Tamicris Tours ne stă la dispoziție cu cele mai bune și diverse oferte de vacanță pentru toate buzunarele și pentru toate sufletele.

5. Compania în vacanță este ceva VITAL. Nu plecați în vacanță cu oameni ce nu-s 100% pe aceiași lungime de undă cu voi. Vacanța va scoate tot ce-i mai rău din această situație. Obișnuiesc să spun chiar așa: dacă dorești să cunoști cu adevărat un om, ia-l cu tine în călătorie…

Zic că nu strică să ne reamintim aceste lucruri, în cel mai aglomerat sezon de vacanțe din an… Vă doresc vacanțe plăcute pe oriunde mergeți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram