Welcome to Miami!

Pentru mai mult de douăzeci de ani, Portul din Miami cunoscut ca și "Capitala Croazierelor Lumi', a fost numărul unu după vasele de croazieră ce ajung aici și în prezent este cel mai aglomerat port din lume în ceea ce privește traficul de pasageri și vaselor de croazieră. O astfel de croazieră cu pornire din Miami ne propune și Tamicris Tours pentru toamna ce va să vie. Dar dacă tot pornim de aici ar fi chiar păcat să nu facem cunoștință cu vestitul Miami!


Cea mai mare parte a orașului se afla pe marginea de langă Golful Biscayne și conține câteva sute de insule naturale și artificiale, cele mai largi fiind Miami Beach și South Beach. Curentul Golfului, un curent cald, străbate orașul spre nord de coasta, permițând vremii să fie calduroasă și liniștită toată perioada anului.

În 2008, revista Forbes a declarat Miami ca fiind ”Cel Mai Curat Oraș din America”, datorită calității aerului pe toată perioada anului, numeroaselor spații verzi, apei bune de băut, străzilor curate și programului răspândit de reciclare. De asemenea este casa multor evenimente de divertisment, teatre, muzee, parcuri și centre de artă. 

Clima tropicală a orașului Miami permite activități în aer liber pe toată durata anului. Orașul are numeroase porturi, râuri, golfuri, canale și deschidere la Oceanul Atlantic, ce face activități ca navigarea cu barca și pescuitul să fie unele populare și accesibile tuturor. Golful Biscayne are numeroase recifuri de corali ceea ce face scufundatul foarte popular. Pe lângă toate acestea sunt peste 80 de parcuri și grădini în oraș ce pot fi luate la pas. 

Orașul este casa numeroaselor muzee, multe dintre ele situate chiar în centru. Acestea includ Frost Art Museum, History Miami, Miami Art Museum, Miami Children's Museum, Miami Science Museum, Vizcaya Museum and Gardens și Miami-Dade Cultural Center, ce găzduiește Librăria Centrală din Miami. Miami este de asemenea gazda celei mai mari expoziții de artă din lume, numită ”Olympics of Art”, Art Basel Miami. Evenimentul este ținut anual în decembrie și atrage mii de vizitatori din întreaga lume. Dacă vă plănuiți croaziera în acea perioadă nu-l ratați!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram