Ofertă Specială pe Coastele Albaniei


Când auzim de Albania nu ne gândim automat la cea mai exotică vacanță posibilă, însă în ultimii ani, din dorința călătorilor de a descoperi locuri tot mai interesante și de exploata potențialul turistic al țărilor mai puțin dezvoltate, Albania a fost pusă promițător pe lista destinațiilor de vacanță la mare

Nu știu dacă vă tentează ori ba, însă, mai jos vă oi vorbi despre destinația de tot a acestei țări, orașul Durres, situat la Marea Adriatică, cel mai vechi centru economic și istoric al țării. Durres mai este cunoscut ca portul Durres, unul dintre cele mai mari din Marea Adriatică, care leagă orașul de Italia și alte țări vecine. Atracția cea mai importantă din oraș este Amfiteatrul din Durres care este inclus pe lista de încercări a Albaniei pentru înscrierea sa ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Acest loc avea odată o capacitate de 20.000 de persoane ceea ce l-ar face să fie cel mai mare amfiteatru din Peninsula Balcanică.

Oraș este situat într-o câmpie aluvială plană, în sud-estul Mării Adriatice, vizavi de orașele Bari și Brindisi din Italia. Clima orașului este profund afectată de Marea Mediterană mai ales în vest. Mai mult, se confruntă cu climă mediteraneană cu influențe continentale. Verile sunt predominant calde și uscate, iarna relativ ușoară, iar primăverile minunate. Mereu mi se pare importantă așezarea climatică a unui oraș ce poate face din el un punct de tracție sau nu. 

Una dintre principalele atracții ale orașului este zidul bizantin, numit și Castelul Durres, alături de marele amfiteatru roman de care aminteam mai sus. Festivalul internațional de film Summerfest din Durres are loc în fiecare vară la amfiteatrul roman al orașului. 

Alături de Sarande, Durres face parte din cele mai populare locuri de la Marea Adriatică, atât pentru localnici cât și pentru turiști, astfel încât s-a investit destul de mult aici pe partea de dezvoltare turistică, infrastructură și evenimente culturale. N-aș trece c vederea acest loc dacă e să mă gândesc la o vacanță la mare :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram