Amalfi - The Best of Italy


Coasta Amalfi este o zonă de coastă în partea sudică a Golfului Salerno, la Marea Tireniană, situată în provincia Salerno din sudul Italiei. Pe scurt, Amalfi este o destinație turistică populară pentru regiuna de sud și pentru Italia în ansamblu, atrăgând anual mii de turiști. În 1997 Coasta Amalfi a fost listată ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Nu cred să fie loc mai pitoresc și mai apreciat în turistica Italie ca acest loc atât e binecuvântat de Dumnezeu. Un circuit în Italia care să-l cuprindă nu are cum să nu fie pe placul tuturor. 

Ca și restul regiunii, Coasta Amalfi se află într-o climă mediteraneană, cu veri calde și ierni blânde. Acesta este situată pe malul sudic relativ abrupt al Peninsulei Sorrentine, lăsând puțin loc pentru zonele rurale și agricole. Coasta cuprinde peste 10.000 hectare între Golful Napoli și Golful Salerno. Singurul traseu de pe coasta Amalfi este Strada Statale 163, care traversează linia de coastă de la orașul Vietri sul Mare, la est, până la Positano, în vest. Treisprezece municipalități se află pe Coasta Amalfi, multe dintre ele fiind centrate pe turism.

Foarte multe filme și cărți sunt localizate aici. Orașul Positano a apărut în mod vizibil în scenele filmului celebru cy Diane Lane Under the Tuscan Sun, iar Federico Fellini a filmat câteva scene ale filmului său Roma pe Coasta Amalfi și a inclus fotografii ale autorului Gore Vidal, care locuia acolo la vremea respectivă. Locurile sunt absolut supebe! Aceste locuri au fost prezentate în Positano, o scurtă poveste scrisă de autorul american John Steinbeck în 1953. A fost, de asemenea, prezentată și în Positano, o poveste de dragoste scrisă de autorul William James în 2010.

Pentru filmul american din 2017, Wonder Woman bazat pe personajul DC Comics cu același nume, distribuit de Warner Bros. Pictures, locația de filmare pentru insula Amazoanelor, Themyscira, locul de naștere al celebrei Wonder Woman, producătorii filmului au căutat peste tot lume, iar în cele din urmă sau ales ca locație Coasta Amalfi.

O mulțime de oameni vor susține că acest loc este mai frumos din Italia și cred că vor fi câțiva care ne vor spune că poate concura cu succes la cel mai frumos din lume!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram