Cele mai vizitate 10 locuri din Roma


Mi-e dor de Italia de mă usuc. Roma TREBUIE să o revizitez, căci anul acesta se împlinesc 8 ani de când văzut-o și de când îmi tot promit că mai ajung pe acolo, în plus am aruncat celebrul bănuț în Fontana din Trevi, deci ar fi obligatorie întoarcerea, dar când? Când? Mă întreb de multe ori când voi mai avea parte de o vacanță la Roma.


Și tot gândindu-mă la ea mi-au venit în minte locurile ei fabuloase pe care tot omul ce ajung în acest "muzeu în aer liber" ar trebui să le vadă:

1. Piazza Navona, pe care dacă o vezi în diferite momente ale zilei îți va părea un loc complet diferit. Dimineața este luminoasă, dar rece și îți impune un respect deosebit. La prânz o poți găsi aglomerată, dar scăldată într-o lumină aurie, iar seara (noaptea) fântâna lui Bernini răsfrânge asupra ei o eleganță aparte.

2. Castelul Sant Angelo noaptea este de o mie de ori mai spectaculos decât ziua, iar podul de vis a vis de el este fără îndoială cel mai frumos din Roma, deci nu e de mirare că este atât de luat cu asalt.

3. Fontana di Trevi este pe bună dreptate cel mai fotografiat obiectiv turistic din Roma. Acolo la orice oră din zi sau din noapte este plin de oameni care vin să-și arunce monedele peste umăr în fântână. Se spune că în acest fel îți asiguri întoarcerea la Roma, iar dorința pe care ți-o pui în momentul în care arunci moneda se va îndeplini cu siguranță. 

4. Piazza Venezia cu impresionantul monument din marmură albă, Vittorio Emanuelle în fața căruia realmente rămâi cu gura căscată.

5. Colosseumul noaptea, la fel ca Sant Angelo pare mult mai frumos și mai bine pus în valoare. Așa cum l-am văzut noaptea, eu una nu o să-l uit prea curând.

6. Piazza San Pietro de la Vatican și Catedrala San Pietro nu le poți lua decât împreună și nu poți decât să spui: impresionant, colosal, fantastic. Trebuie să fii acolo să vezi…

7. Piazza del Popolo despre care am citit în National Geographic că această piață uriașă este mult mai frumosă pe ploaie. Eu așa am văzut-o și ce minunăție de culori…

8. Piazza de Spagna cu numeroasele spanish steps are un aer distins și parcă nu se potrivește cu nimic din Roma, dar este foarte frumoasă.

9. Capela Sistină de la Muzeul Vatican este nemaipomenită. Nu trebuie să fii o cunoscătoare în ale artei dar, dacă știi măcar câte ceva despre Michelangelo și Botticeli nu ai cum să nu fii mișcat. Este o operă de artă Perfectă.

10. Orice pizzerie și gelaterie este un loc de neratat la Roma, gustul Romei este de neuitat și printre atâtea obiective turistice, ca să ne bucurăm și papilele gustative musai dă dăm Cezarului ce-i al Cezarului și să mergem la masă în stil italian :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram