Sinaia, cea mai bună alegere pentru un Crăciun în România


Poate pentru cei din centrul ţării ori chiar şi pentru cei din Bucureşti, Sinaia pare aproape şi accesibilă, dar de exemplu mie mereu mi s-a părut departe şi nu prea reţin să-mi fi făcut cine ştie ce planuri cu ea. Totuşi după o scurtă trecere în 2009, mai apoi i-am dedicat din ce în ce mai mult timp şi aşa am avut parte de unele dintre cele mai frumoase experienţe turistice din România. 

M-am gândit să vă scriu despre Sinaia pentru că am avut o discuţie cu cineva pe tema: aş petrece anul acesta Crăciunul la Sinaia, unde să mă cazez? aş sta mai multe zile dacă ar fi bune condiţiile! ce aş putea să fac? Şi atunci mi-am dat seama: hopa! de ce n-oi fi scris eu mai multe despre Sinaia? Mă bucur din ce în ce mai tare să îmi aud prietenii că dau destinaţiile din afara ţării pentru sărbători petrecute în ograda proprie şi vă asigur că atunci când aud de iarna la munte mă pun şi eu pe plănuit, chiar dacă la mine mereu ies sărbătorile de iarnă ... prin alte părți, că aşa-i filmul. 

Sinaia are mult de oferit în orice anotimp, dar iarna cred că este bestial. Totuși, însă eu consider Sinaia ca fiind capitala de iarnă a României. La cât brad verde am văzut, am stat cu ochii închişi în plin soare de vară şi mi-am imaginat fulgii de nea dansând în faţa mea şi îmbrăcând într-un argintiu orbitor pădurile din preajmă. Daaa, iarna trebuie să fie fabulos!

Ce mai are Sinaia de oferit în afară de practicarea sporturilor de iarnă? Păi dacă o vizită la Castelul Peleş este de neratat (şi nu mai pot concepe deja să aud turişti/călători MARI care să nu fi ajuns la una dintre bijuteriile României, nu mă interesează ce ai văzut în afară, dar e nepermis să nu ajungi la Peleş măcar odată în viaţă), la fel de obligatoriu este şi o plimbare prin minunatul parc Ghica (vara te poţi da cu tiroliana, poţi hrăni raţele de pe lac, iarnă însă este de basm) şi la fel de încântător este şi celebrul Casino din Sinaia.

Fără îndoială sau spoială, este un oraș incredibil de romantic, iar dacă e și puțin alb în jur, ninge, avem câteva luminițe galbene atârnate de copaci și e liniște în Parcul Ghica, ei da, e un loc minunat pentru o întâlnire de taină, la ceas de seară. Dar nu este principala sa calitate. Sinaia este cumva ruptă din timpuri pe care nu le-am trăit, deși tare mi-ar fi plăcut să-i cunosc perioada de glorie. Oricum, este de vizitat în orice anotimp, ai ce face aici, ai ce vedea, ce simți, ce dori…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram