Tunisia din nou la modă


Nu știu dacă voi vă mai amintiți, dar să tot fie 10 ani, poate chiar 13, de când erau foarte la modă (sau începuseră să fie) vacanțele în nordul Africii. Eu îmi amintesc cu exactitate, căci la acea vreme mi se păreau foarte exotice. Nimic nu-mi părea mai exotic ca aceste locuri. Este vorba de Egipt, Maroc și Tunisia. Apoi, nu știu ce s-a întâmplat exact, dar parcă interesul pentru ele a scăzut brusc. Poate a fost contextul politic neprietenos, poate a fost altceva, cert este că parcă lumea nu mai insista atât pe ele. Dar acum s-ar părea că au redevenit la modă; la fel de brusc cum dispăruseră din vizorul publicului. De exemplu, o vacanță în Tunsia nici nu mai pare chiar atât de scumpă cum părea cândva, totul este mult mai accesibil decât în urmă cu anii menționați. Am zis de Tunisia căci sincer mi se pare că cea de afectată la capitolul imagine ea a fost.

Tunisia este țara cea mai nordică a Africii situată între deșertul Sahara și Marea Mediterană, la mai puțin de 150 km de Sicilia. Poziția geografică și clima o recomandă ca fiind o destinație de vacanță perfectă. Este la jumătatea distanței dintre Oceanul Atlantic și valea Nilului. Nord-vestul țării este mărginit de Munții Atlas. O climă aridă în sud, care devine mai umedă spre țărmul mării la nord, ceea ce explică zona asemănătoare stepei (cu veri fierbinți și ierni reci). Din Tunisia centrală spre sud dominǎ o climă tipică deșertului. Temperatura medie este în ianuarie 10 grade iar în august 26. În sudul Munților Atlas domină tot timpul anului o climă caldă uscată cu puține precipitații, probabil este și motivul pentru care o vacanță aici este posibilă tot timpul anului și putem adesea situa Tunisia în categoria "always summer".

Mai spun doar că pe lista patrimoniului mondial UNESCO au fost incluse următoarele obiective culturale sau naturale din Tunisia și cred că nimic nu ne mai poate reține să ne plănuim și noi o vacanță acolo:
  • Amfiteatrul roman din El Djem 
  • Situl arheologic din Cartagina 
  • Medina din Tunis 
  • Parcul național Ichkeul 
  • Orașul punicKerkuan
  • Medina din Sousse 
  • Medina din Kairouan
  • Situl arheologic din Dougga 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram