7 motive bune să alegi o vacanță în extrasezon


Tot ce se poate ca acest articol să fie din categoria celor utile, pe care în general le căutați pentru ponturi. Ați nimerit unde trebuie. Mă văd nevoită să vă spun că tocmai ne-am întors dintr-o vacanță în extrasezon și pe lângă faptul că ne-am simțit minunat am și simțit că am avut parte de multe alte beneficii.


1. Șosele sunt cu mult mai libere pentru că traficul din extrasezon nici nu se poate compara cu cel din timpul sezonului plin. Mai puțini nervi în trafic fac foooarte multe în economia unei vacanțe și în starea de spirit a călătorilor. Dacă ar fi să fie numai după mine, să nu mă stresez la volan în vacanță ar fi pe primul loc în lista de dorințe de călătorie.

2. Plajele aproape goale sunt extrem de liniștitoare, așa că aș putea merge în vacanță în extrasezon chiar și numai pentru asta. Cred că plajele mai puțin aglomerate garantează de fapt un sejur relaxant la malul mării. Și cine n-ar vrea asta?

3. Unitățile de cazare sunt mult mai ieftine în extrasezon și asta dintotdeauna, nu de ieri de azi, așa că dacă nici acesta nu este un motiv suficitent să ne planificăm o vacanță altcândva decât atunci când se bulucește toată lumea, nimic nu mai este.

4. Orașe mai autentice și mai puțin asediate de turiști vom găsi mereu în lunile considerate a nu fi vârf de sezon și cred că este minunat să ne putem bucura de ele cu adevărat decât să ne strecurăm printre cohortele de turisti și aparatelor lor de fotografiat.

5. Personalul din "servicii" mult mai amabil fără oboseala acumulată în plin sezon. Normal, imaginați-vă că la început de sezon de exemplu, toată lumea este mai calmă, mai amabilă și mai zâmbitoare pentru că, da, toate începuturile sunt așa mai... entuziasmante.

6. Mai multă liniște peste tot, hoteluri, localuri, cafenele, asta poate și pentru că vacanțele școlare n-au început încă. Nu mă înțelegeți greșit, mie îmi place forfota și bucuria copiilor, dar în sezon, pentru mulți care caută doar erelaxare, acest zumzet permanent poate fi mai mult obositor decât relaxant.

7. Și nu în ultimul rând, vacanță în extrasezon înseamnă și o vacanță fără cozi la obiectivele turistice, iasra asta e cumva mană cerească. Nu am auzit pe nimeni să fie încântat de cozile la obiective sau de fotografiile de familie în care apar de fapt zeci de alți necunoscuți pe care efectiv nu i-ai putut evita penttu că mai ales obiectivele turistice extrem de populare sunt mereu pline de vizitatori până la saturație...

Cum vi se pare o vacanță în extrasezon? Vă încântă ideea sau sunteți adepții unei vacanțe autentice de vară în lunile iulie sau august cu toate inconvenietele sale?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram