O destinație colorată pentru zile gri



În cuida vremurilor pe care le trăim, azi vreau să vă spun două vorbe despre un loc foarte colorat, pentru copii, dar nu doar pentru ei ci și pentru ce a mai rămas bucurie în noi oamenii maturi. Să visăm la vacanțe și călătorii ne face cu siguranță mai optimiști și... ne stimulează imunitatea :)


Legoland este un parc de distracții  Lego-themed, pe care îl găsți în mai multe țări, după cum urmează: la Bilund în Danemarca (fiind primul deschis, încă din 1968), apoi la Windsor în Marea Britanie, în USA avem două, unul la Carlsbad, lângă San Diego, California și unul în Florida, apoi e cel din Germania de la Günzburg și ultimul deschis e cel de la Nusajaya din Malaysia. Și ca să vedeți cât este de popular, pentru următorii ani sunt plănuite a fi deschise încă 4 parcuri: Dubai (anul viitor), Korea, Japonia și China. Deci, sunt răspândite peste tot prin lume, iar copiii, mai ales, sunt înnebuniți după ele.

Noi am vrut să ajungem aici căci, da, fiind niște copii mai mari, iubim parcurile de distracție. Disneyland Paris este pentru noi un fel de paradis și abia așteptăm să mai ajungem pe acolo. Când am ajuns prima dată în 2009 aveam niște zâmbete pe față mai ceva ca Michey Mouse și nu ne venea să credem că ajungeam în sfârșit în parcul la care tânjeam din copilărie. Apoi mai este Praterul din Viena, pe care nu-l ratăm de câte ori ajungem în capitala Austriei. Ei bine, Legoland, dintre toate cele văzute, ni s-a părut cel mai de copii. Dar asta nu e de rău, serios, adică ei trebuie să fie ținta acestor parcuri, nu?

Legoland-ul din Germania se zice că este unul din cele mai populare (ca număr de vizitatori) și mai mari dintre parcurile LEGO. Este împărțit în așa fel încât să ai de unde alege modul în care dorești să-ți petreci timpul în parc, dar fiind destul de mare, îți recomand o zi întreagă (fără drum) dacă copiii tăi sunt mai mari (în jur de 10 ani sau peste) și măcar două zile dacă copilașii sunt mai mici. În plus, nu uita de anotimpul în care mergi, vara este ziua mai lungă, dar și căldurile sunt pe măsură, iar o zi full în parc la 30 de grade nu știu cât vă poate face să vă bucurați de toate distracțiile. În altă ordine de idei, parcul este organizat astfel: Imagination Center, Miniland, LEGO X-treme, LEGO City, Knights Kingdom, Adventure Land și Land of the Pirates. Nu trebuie uitat faptul că deși este un parc de distracții, Legoland are o importantă parte educațională și copiii sunt invitați la tot felul de activități creative și educative chiar în timp ce se joacă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram