Zakynthos, o minune de insulă


Ce știți despre Zakynthos în afară de faptul că este o o insulă aflată în Marea Ionică cu o plajă celebră pe care se află o epavă la fel de celebră? Nu cred că foarte multe, dar asta nu ne împiedică să nu visăm la o vacanță în Zakynthos, Grecia numărându-se încă printre cele mai apreciate destinații pentru vacanța de vară. 


Zakynthos are forma unui cap de săgeată, cu „vârful” (Cape Skinari) îndreptat spre nord-vest. Jumătatea vestică a insulei este un platou montan, iar coasta de sud-vest este formată în mare parte din stânci abrupte. Jumătatea estică este o câmpie fertilă dens populată, cu plaje lungi de nisip, întreruptă cu mai multe dealuri izolate, în special Bochali, care privește orașul și peninsula Vasilikos din nord-est. 

Capitala, care poartă același nume ca insula, este orașul Zakynthos. În afară de denumirea oficială, se mai numește Chora (adică Orașul, o denumire comună în Grecia atunci când numele insulei în sine este același cu numele orașului principal). Portul Zakynthos are un feribot care face legătura cu portul Kyllini de pe continent și duce mii de turiști pe insulă.

Obiectivele turistice renumite includ plaja Navagio, un golf de pe malul de nord-vest, izolată de stânci înalte și accesibilă doar cu barca. Numeroase „peșteri albastre” naturale sunt tăiate în stânci din jurul Capului Skinari și sunt accesibile doar de bărcile mici. Keri, la sud de insulă, este un sat de munte cu un far. Întregul mal vestic de la Keri până la Skinari conține formațiuni de rocă, inclusiv arcade. 

Alte destinații populare:
  • Țărmurile nordice și estice prezintă numeroase plaje de nisip largi, dintre care unele atrag turiștii în lunile de vară. 
  • Cea mai mare stațiune este Laganas
  • Alykes este de departe cea mai frumoasă destinație de pe insulă.
  • Insula Marathonissi (cunoscută și sub numele de „Insula Broaștei Țestoase”) în apropiere de Limni Keriou are vegetație tropicală, ape turcoaz, plaje și peșteri de mare. 
  • Multe din așezările din jurul orașului Zakynthos conțin o mică moștenire venețiană.

De la mijlocul anilor 1980, Zakynthos (cunoscută și sub numele de Zante) a devenit un hub pentru turiștii în vârstă de 18-30 de ani, care se duc la Alykanas și Laganas (foste sate liniștite), devenind orașe în toată regula datorită hotelurilor, cluburi de noapte, barurilor și restaurantelor. 

Voi ați fost în Zakynthos până acum?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram