Micile plăceri vinovate


Ce-am fi fără ele? Cum ar arăta viața noastra fără micile plăceri care ne fac viețile mai suportabile. Fie că este vorba despre a plănui o călătorie sau a vedea un film despre o destinație de vis, sau a citi o carte cu acțiunea plasată în orașul preferat ori să savurezi un cappuccino cu gândul... departe!


1. Cărțile care mă fac să mă transpun în altă piele de fiecare dată când dau de un personaj ofertant. Cărțile care îmi fac viața mai puțin plictisitoare și care mă fac să visez mai mult și să trăiesc experiențe pe care în mod normal nu le-aș trăi. Cărțile, pentru că îmi prelungesc viața cu fiecare pagină, cu fiecare cuvânt citit am senzația că trăiesc mai mult, mai intens, mai divers.

2. Filmele pentru jumătate din motivele cărților și pentru faptul că mă deconectează total de le real life pentru o oră sau două. Pentru că pot fi urmărite cu famila, cu prietenii, de unul singur, cu gura până la urechi sau cu mucii în batistă. Pentru că îți dau ocazia să plângi fără motiv 10 minute de să sară cămașa de pe tine și mai apoi te fac să râzi nejustificat fără să te poți opri, uitând de toate necazurile.

3. Un cappuccino excelent băut pe terasa mea de acasă sau undeva pe malul mării, sau altundeva în vârful muntelui. Îți trezește simțurile pentru a le adormi apoi într-o stare de visare perpetuă.

4. O baie de soare pe balcon, în grădină, pe o pajiște înverzită sau pe un nisip încins. Ador să mă prăjesc la soare, îmi place mirosul ala de “cald” și îmi place textura pielii după o oră de întâlnire cu razele soarelui.

5. Discuțiile și planurile despre călătorii mi se par cel mai bun și eficient mod de a mă destinde și de a visa în liniște. Dacă găsesc încă o persoană care să fie dispusă să vorbeasă cu mine despre locuri noi sau vechi, descoperite sau pe care dorește să le descopere, despre vacanțe, călătorii în orice anontimp și orice condiții atunci cred că o să fiu pe viața prietenă cu acea persoană și mereu dacă vrea să stăm de vorbă îmi fac timp pentru ea și pentru discuțiile preferate.

Sigur că lista ar putea continua, dar din ce se vede în cazul meu micile plăceri vinovate au mare tangență cu ideea de călătorie. :)

În cazul vostru cum stă treaba?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram