Petrece măcar un weekend UNESCO în România!

 

Se vede treaba că dacă ai vrut călătorii în siguranță, nu te-ai îndepărtat foarte mult de casă vara asta și la drept vorbind ai descoperit sau redescoperit că vacanțele în România pot fi mai cool decât te-ai așteptat.

Pentru mine, aproape de casă poate însemna, să zicem până la 300 de km depărtate de locul în care îmi petrec toate celelalte zile care nu-s complet libere și cu iz de vacanță. Și uite așa, în această perioadă am ajuns să îmi doresc ceva de genul: să plec la maxim 250 - 300 de km de Cluj, undeva unde să pot avea parte și de activități de interior în caz că îmi vine să stau la adăpost și mai mult decât atât, un loc cu măcar un orășel drăguț de luat la pas, că totuși e vară, e soare chiar dacă toate planurile ni s-au configurat… Na, ce să fie, ce să fie?

Și m-am pus pe căutat, așa la repezeală. Cu ocazia aceasta am dat peste Lista cu locurile din România aflate în patrimoniul universal UNESCO și mi-am dat seama că, de fapt, eu nu știam care era lista completă. Dacă știam de Deltă, de Mănăstirile din nordul Moldovei sau de Sighișoara… de unele din Bisericile Fortificate nu știam, sau de cele din Maramureș, nu mai spun. Rușinică! Adevărul este că lista UNESCO pentru România nu este foarte vastă (consider că ar mai merita câteva locuri să se regăsească în patrimoniul mondial), așa că bine ar fi fost să le cunosc pe toate și să le fi vizitat până în clipa de față. Doar că am fost mai ocupată cu altele… se pare…

Acum nu știu câte se încadrează în cei 250 - 300 de km ai mei, dar cert este că parcă, parcă mi-ar plăcea să nu stau acasă chiar toată vara. Și mai am doar ziua de mâine să mă gândesc la o posibilitate de evadare, dacă oi avea timp, căci doar pentry două săptămâni concediul meu se va suprapune cu cel al întregi familii.

Dacă vrei și tu să vizitezi România și nu știi de unde să începi sau ai nevoie de îndrumare, câteva opțiuni de excursii în România, cu drag alcătuite, îți stau la dispoziție. Nu mai are rost să adaug faptul că România merită descoperită, dincolo de locurile aflate pe lista celebră de care vorbesc, dar dacă nu prea ai vizitat România, poate că lista cu pricina o să-ți fie de mare ajutor și inspirație.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram