Cartea cu vacanțe


Este dumincă, suntem încă în pandemia (vieții!), este vară, oamenii sunt în vacanța de vară, așa că nu văd nicium moment mai bun ca să vă povestesc ce urmează. Mă întreb doar cum mi-a scăpat până acum!?

Așadar, vă povestesc despre o carte super mișto, că altfel nu o pot caracteriza, o carte care indiferent de momentul în care o citești te scoate în vacanță în cele mai inedite locuri. E o carte pe care am început-o la Paris (căci acolo am primit-o), am continuat-o în TGV-ul ce traversa Franța spre sud, am terminat-o la Montpellier și uite că scriu despre ea la Cluj :) E ca un făcut, ce mai…

Bun, Bogdan Teodorescu, autorul/călător al cărții 54/24 este practic prietenul pe care ai decis să-l iei cu tine în vacanță pentru că știe foarte multe lucruri despre toate colțurile de Rai de pe Pământ. Tu doar vei fi răsfățatul vacanței în acest fel, doar deja știi care sunt cele mai bune locuri de cazare, cele mai îmbietoare taverne și cele mai uluitoare peisaje, în plus prietenul care te însoțește are un veritabil talent de povestitor și un umor de calitate. Ce-ți mai lipsește? Bani? Neh… cartea nu e scumpă.

Astfel că amicul Bogdan ne poartă către 54 de destinații din 24 de țări și ne vinde ponturi la kilogram numai bune pentru vacanțele pe care le visăm fiecare. Te cuprind multe sentimente în timpul lecturii de la cel al libertății care te face să treci cu ușurința unei păsări oceanele, la cel al panicii care nu te scapă de întrebarea “Oare chiar e posibil să văd locurile acelea?”, la cel al invidiei că te macini cum alții au ajuns în locuri pe care tu nu le vei respira niciodată. Dar peste toate plutește ușor ca un avion spre o insulă exotică sentimentul datoriei pe care o ai față de tine, datorie de a vedea cât mai mult cu putință din această lume extraordinar de diversă și seducătoare.

Și așa am călătorit eu de pe Riviera Mayașă din Mexic la Popasul Pescarilor undeva pe lângă stațiunea Olimp de la Marea noastră Neagră, murdară și fără speranță. Nu am obosoit deloc, ba din contră drumul a fost scurt… de doar 254 de pagini…

Mai adaug doar atât: această carte are și o continuare care se numește Calator prin lumea mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram