Călătorie pentru o dată în viață: Luna de miere

Mereu sunt întrebată ce am ales pentru luna de miere și mai ales, ce recomand celor care acum și-o plănuiesc. Îmi place să spun de fiecare dată că destinația este mai puțin importantă, dar totuși trebuie aleasă cu grijă având în vedere că este vorba despre o călătorie/vacanță pe care o faci o dată în viață (sau cel puțin, eu asta le doresc tuturor celor care întreabă) :)

Eu am ales fără să stau pe gânduri, o locație în care visam să ajung de ceva vreme, înainte ca luna de miere să fie o chestie ce se cerea plănuită. Am ales Italia, mai exact Parcul Național Cinque Terre de pe Coasta Ligurică, dar nu despre el o să vă vorbesc azi (deși am în plan să o fac cândva) ci despre trendul pe care merg lunile de miere în ultimii ani.



Luna de miere la mare (oriunde, dar să fie la mare)

9 din 10 cupluri doresc ca în luna de miere să se odihnească după toată nebunia cu nunta și agitația aferentă ei. 8 din 10 cupluri cred că aleg Turcia și ea cu resorturile ei luxoase se află în capul oricărui cuplu stresat de organizarea unui asemenea eveniment important. Nu pot nega faptul că serviciile turcilor sunt exemplare, chiar te fac să te simți tratat regește, toată lumea pare la dispoziția ta și gata să-ți satisfacă orice nevoie, parcă îți citesc gândurile... iar pentru un cuplu care pune relaxarea pe primul plan, Turcia pare soluția cea mai bună...
Dacă e cineva care vrea Turcia pentru luna de miere, o poate face cu Tamicris Tours în mai multe locații. Recomandăm Antalya cu avion din București sau Side cu avion din Timișoara.

Pe locul doi avem luna de miere cu ieșire la mare din... Egipt. Și aici putem ajunge cu Tamicris Tours, de exemplu, ce ziceți de o vacanță de miere relaxantă pe plajele din Sharm El Sheikh?

Pe locul trei rămâne "bătrâna" Grecie. Accesibilă și la fel de frumoasă pentru eternitate, Grecia ne așteaptă în fiecare an și ne asigură că orice vacanță poate fi aici de miere. Oferta Tamicris Tours pentru Grecia vine în întâmpinarea tuturor celor care caută luna de miere perfectă cât mai aproape de "acasă".

Luna de miere în Circuit European

Se spune că deja tot mai multe cupluri aleg luna de miere activă în care să aibă ocazia să descopere orașe noi sau zone noi de lume, un fel de mică aventură urbană de mână cu cel/cea pe care o iubește. Sunt la mare modă Circuitele europene, cu precădere cele spre Italia, Spania sau Franța... dar foarte mult teren câștigă circuitele prin țările nordice.


Luna de miere Exotică

Probabil, cea mai mare creștere din ultimii ani au înregistrat-o lunile de miere exotice, pe insule sau în circuite îndepărtate. Acest trend crește și tot crește, pe considerentul că: "trebuie să fie ceva foarte special". Și dacă asta vă doriți cu adevărat, Tamicris Tours are câteva propuneri foarte îndrăznețe:

Câteva considerente despre Luna de miere:

  • da, este o data în viață, dar totuși, dacă bugetul tău nu este unul colosal, sfatul meu este să nu renunți la vacanțe pe 7 ani doar pentru o lună de miere de pomină... anul următor vei fi frustrat
  • Luna de miere trebuie să mulțumească ambii parteneri, dacă unul este foarte activ și celălalt foarte comod, încercați să îmbinați câteva zile de plajă cu câteva zile de vizite, nu cred că vă doriți divergențe de opinii fix în luna de miere
  • ar mai fi discuția: "să plecăm doar în doi în luna de miere?"... ideal ar fi să mergeți în doi (dacă și în luna de miere vă plictisiți în doi, mai bine o lăsați baltă), dar dacă totuși aveți un alt cuplu foarte apropiat și cu pasiuni comune (sau nașii) puteți merge în patru, totuși nu încercați să transformați luna de miere într-o ieșire în gașcă, căci s-ar putea să regretați mai târziu
  • dacă nu puteți pleca în luna de miere chiat imediat după nuntă, încercați totuși să nu lăsați să treacă mai mult de două luni de la nuntă și pânâ la plecare, caci cam orice vacanță de după această perioadă, numai lună de miere nu prea mai este
  • am auzit câțiva proaspăt căsătoriți întrebându-se "da' chiar nu se poate fără lună de miere?... bineînțeles că se poate, dar de ce să nu ai parte de ea? Desigur, din banii dați pe luna de miere vă puteți lua mobilă sau obiecte electrocasnice, ori vă puteți plăti ceva rate în avans la casă sau mașină, dar peste ani nu de canapeaua cea veche sau de mașina de spălat performantă căreia nu-i mai merg toate butoanele o să vă amintiți... nici măcar de cei 3 ani de rate plătite în avans nu o să mai aduceți aminte... dar ghici ce (?) de prima voastră vacanță ca și soț și soție, o să le povestiți poate și strănepoților :)






2 comentarii:

  1. Eu am o atractie foarte mare pentru Lefkada - Grecia cand ma gandesc la luna de miere care va fi la anul. M-as bucura enorm si cu Cinique Terre, care ma atrage mai ales cu pozele care le vad de acolo insa sper sa reusesc sa raman tot la Lefkada desi mai e un an si ceva pana atunci.

    RăspundețiȘtergere

Instagram