5 locuri perfecte pentru o vară în Croația

Am spus de nenumărate ori că o țară ca și Croația trebuie să se regăsească în opțiunile de vacanță ale tututor celor care vor câteva zile pe malul mării, într-un oraș istoric, cu oameni veseli și primitori și cel puțin 300 de zile însorite pe an. Croația le are pe toate acestea și câteva în plus, de aceea cred că pot decreta într-un fel, Croația, ca destinația de "vară la mare" a lui 2013. 

Sunt câteva locuri care merită din plin o săptămână, nici nu va fi suficient, dar măcar un sejur va mai ostoi din dorul mării și al soarelui fierbinte, cel puțin până vara viitoare, când, spun cei mai mulți care au văzut Croația, că o vei dori tot pe aceleași țărmuri ale Mediteranei. 

Cu o vechime de peste 2 milenii, Porec este cel mai vizitat oraș de pe peninsula Istria, din nordul Croației. Un oraș splendid conservat și foarte inteligent modernizat. Atrage mii de turiști anual și pentru că permite o mobilitate bună spre orășelele din imprejurimi (Umag, Pula sau Rovinj). Dacă doriți să ajungeți și voi la Porec, consultați oferta Tamicris Tours pentru Porec.



Opatija, este una dintre cele mai luxoase stațiuni de la Mediterana croată. Preferată pentru izul ei modern, hotelurile de multe stele și nu în ultimul rând pentru apa de o culoare ireală, Opatija este renumită și la noi în țară, pentru că se numără printre primele destinații croate spre care s-a plecat de la noi încă de la jumătatea anilor '90. Poziția ei, aflată la intratrea în peninsula Istria și în apropierea marelui port Rijeka o face accesibilă unui alt obiectiv turistic important Parcul Natural Plitvice. Pentru sejururi la Opatija, Tamicris Tours vine cu cele mai interesante oferte. 


Dacă ar fi să îmi doresc una din sutele de insule croate, aș alege fără multă meditație, Insula Krk, un paradis verde cu o bogăție de culori nemaipomenite. Un loc pe cât de exotic pe atât de plin istoric. Sunt recomandate tururi cu mașina peste tot pe insulă, prin sate pescărești și așezări rupte din enciclopediile de călătorie, pe plajele cotate cu cele mai renumite steaguri de sigurantă și spectaculozitate. Tamicris Tours vine în întâmpinarea celor care își doresc o vacanță pe această insulă croată cu oferte la hoteluri bune și pentru toate buzunarele


Makarska este cel mai italian loc pe pe Coasta Dalmată, un oraș medieval pe care îl poți admira chiar de pe plajă sau din apele azurii ale mării. Este un vis de vacanță fantastic mai ales pentru călătorul urban, pe care îl trimiți cu greu la plajă dacă nu mai are ce altceva să vadă pe lângă apă și nisip. Cred că un sejur aici mi s-ar potrivi și mie foarte, foarte bine :) Tamicris Tours prin ofertele de sejur în Makarska îndeplinește și aceste dorințe mai puțin uzuale ale turistului ce merge la mare.


Am lăsat la urmă Dubrovnik, despre care am scris un articol întreg aici. Aceste oraș emblemă a Croației nu poate fi ratat. Ofertele pentru o vacanță în el sunt nenumărate, iar șansele să găsești una chiar pe bugetul tău sunt foarte mari. Dubrovnik-ul este chiar genul de locație pe care nu o vezi ratezi mult din țara asta balcanică splendidă, așa că Tamicris Tours vine și aici cu ofertele sale variate în cazul în care crezi că o vacanță potrivită pentru tine nu putea fi făcută decât la Dubrovnik. 


Surse foto: 1, 2, 3, 4, 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram