La plajă în... Corfu!

Știu cât de frustrantă e vremea de afară, sperăm să vină vara cât mai curând, să putem merge la plajă, să putem face baie în mare, să putem să ne alintăm cu razele soarelui. Vara poate că se lasă așteptată, dar știm că va veni, așa că ne pregătim cremele de protecție solară, costumele de baie, pălăriile de plaie, saltelele gonflabile și atunci când termometrul dă să plesnească, o întindem la plajă... Dar unde, nu? Azi o să vă prezint câteva plaje din insula grecească Corfu, sunt o opțiune, vă rog să mă credeți!



Pelekas este o stațiune cu o plajă fenomenală, cu un peisaj uluitor și cu cel mai extravagant view pe care-l poți opține de pe o terasă. Stâncile intră în apă puțin abrupt desenând un remarcabil peisaj, ce numai marin nu pare, dar care te cucerește și te copleșește. Pentru mine a fost o descoperire inedită, această plajă nu era plănuită în traseul nostru de acasă, dar ca toate lucrurile frumoase...


La Barbati e o plaja tropicală uimitoare, așa pare și trebuie să mă credeți pe cuvânt, asta până când o să verificați voi la fața locului. Singurul ei inconvenient este că e foarte aproape de șosea, dar dacă treci peste asta e o adevărată plăcere să lenevești la umbra unui palmier admirând albastrul infinit. Pentru mine este cel mai exotic loc din Grecia, cu alura cea mai apropiată de o plajă caraibiană.


Paleokastritsa e cea mai cunoscută stațiune din Corfu, cu cei mai mulți turiști și cele mai luxoase hoteluri. Paleokastritsa are o plajă renumită și o apă de smarald și mai are o priveliște încântătoare asupra unui mic golfuleț pe care, sincer, e păcat să mori și să nu-l vezi. Dar, cum fiecare lucru vine cu tristețea lui, în Paleokastritsa se spune că apa e atât de rece că îți îngheață picioarele instant. Cu toate acestea plaja este extrem de aglomerată.


Cireașa de pe tort pare a fi la Glifada o stațiune plină de tineri și plină de pasionați ai sporturilor de apă. Noi, fără a avea exact pretenția de a ne număra printre ei, am avut totuși parte de cea mai incredibilă exeperiență la mare. Altfel apă e caldă și intrarea nu e foarte abruptă în mare. A fost și singura stațiune pe care am admirat-o de sus cu parașuta în spate :D


Trebuie să mergi la Sidari ca să vezi celebrul Canal D’amour în ale cărui ape, dacă te scalzi împreună cu jumătatea, cică rămâneți împreună pentru totdeauna (când am fost acolo nu am știut, dar am aflat după). Sidari oricum e o stațiune frumoasă și destul de mare. Apa este mai caldă decât în alte locuri, dar din păcate nu este chiar așa de limpede (plaja în întregine cu nisip). În Canal culoarea este uluitoare...


Continuând pe traseul Roda-Achavari-Kassiopi ai nevoie de o oprire în, poate, cel mai minunat loc din Corfu, plaja Apraos. Locul este extrem de potrivit pentru familiile cu copii mici, căci apa este foarte mică și caldă la mal. Aici am descoperit o apă minunată, caldă și foarte albastră. De pe plajă se văd extraordinar coastele Albaniei (Corfu este mai aproape de Albania decât de Grecia). 


Sper ca una dintre aceste plaje frumoase să vă fi inspirat în alegerea unei locații de vacanță. Orice drum spre Corfu ați alege, sper să-l faceți alături de Tamicris Tours, vacanțe superbe vă așteaptă la destinație!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram